Inici / Serveis Socials / Horta comunitària

Horta comunitària

Horta públicaL'any 2012 l'Ajuntament va posar posa a disposició dels ciutadans i entitats un espai d'horta pública al polígon Molí de les Planes després de l'endreça i acondicionament de la zona verda paral·lela a la Tordera.

El parc d'horta municipal del polígon Molí de les Planes està format per 49 parcel·les de mides diverses (entre 59 i 120 m2), distribuïdes en dos sectors.

Per a les pràctiques hortícoles, cadascuna de les parcel·les disposa dels següents elements complementaris:

 • un comptador d'aigua
 • un punt de sortida de l'aigua de reg consistent en un element estructural de suport del comptador d'aigua i de la boca de reg
 • un bidó de 1000 l per emmagatzematge d'aigua, al costat del punt de sortida de l'aigua
 • un compostador de 800 l de volum
 • un punt vertical per recolzar i emmagatzemar  canyes.
 • un armari d'eines en un dels dos edificis comunitaris.

Horta públicaQualsevol veí de Sant Celoni major d'edat que no tingui cap altre hort o terreny de conreu pot sol·licitar l'adjudicació d'una parcel·la. Si n'hi ha de disponibles, s'atorguen per ordre de petició. No obstant, el 2016 es farà una readjudicació que implicarà una renovació de totes les adjudicacions atorgades fins  aleshores.

Els requisits per poder optar a una parcel·la, segons les bases aprovades són:

Per a persones individuals:

 • Ser major d'edat
 • Estar empadronat/da al municipi de Sant Celoni
 • No disposar de cap altre hort o terreny de conreu, per qualsevol títol. Excepcionalment, es podran admetre sol·licituds de persones que disposin d'un hort fora d'ordenació en un espai públic, les quals estaran obligades a deixar aquell per poder ocupar l'hort adjudicat.
 • No tenir deutes amb la hisenda local.
 • No conviure amb cap altre usuari o sol·licitant d'un hort municipal. En aquest sentit, només s'admetrà una sol·licitud per domicili. En cas que es presenti més d'una sol·licitud per domicili, únicament s'admetrà la primera registrada en les dependències municipals, restant excloses la resta.

Per a  entitats o col·lectius:
Associacions sense ànim de lucre amb seu social a Sant Celoni i que estiguin inscrits en el Registre municipal d'entitats. En la sol·licitud es designarà una única persona física responsable, amb la qual es mantindran totes les relacions derivades del procés i en el seu cas, serà la responsable del compliment dels drets i obligacions derivats de la llicència.

Les persones adjudicatàries hauran de dipositar una fiança de 100 € abans de recollir la llicència. L'adjudicació d'un hort municipal també obliga al pagament d'una taxa anual, que l'any 2018 és de 1,20 € per m2 de parcel·la, que inclou el consum d'aigua de 0,45 m3 per cada m2 de parcel·la. A partir d'aquesta quantitat d'aigua, l'hortolà haurà de pagar-ne el consum suplementari a 0,45 €/m3.

Com i on sol·licitar una parcel·la?

A aquest enllaç.

 

PlànolsCondicions d'ús

Comparteix aquest contingut
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
Versió per imprimir
Versió per imprimir

Informació relacionada

Ajuntament de Sant Celoni · Plaça de la Vila, 1 · 93 864 12 00 · santceloni@santceloni.cat
Pujar al principi de la pàgina