21/09/2015

Sant Celoni es prepara per la I Setmana Bosc i Societat del 26 de setembre al 4 d'octubre

A través de propostes culturals, gastronòmiques, divulgatives i tècniques es vol apropar el món forestal a diferents sectors de la població

Setmana Bosc CartellLa I Setmana Bosc i Societat tindrà lloc del 26 de setembre al 4 d’octubre a Sant Celoni i comptarà amb més de 25 activitats molt diverses. Aquesta serà una setmana temàtica dedicada a l’aproximació al món forestal a través d’una àmplia oferta d’activitats culturals, divulgatives i tècniques, pensades per el coneixement i la divulgació de la diversitat de boscos i paisatges del nostre entorn.

Durant aquesta setmana diverses personalitats del món polític i acadèmic seran a Sant Celoni per participar en les diferents activitats. Durant el concert d’obertura de la Setmana del dia 26 de setembre, es lliurarà el premi Bosquerol de l'any.

Una de les activitats que acolliran a més personalitats serà la Jornada Tècnica "Els Boscos: on som i cap on anem", que comptarà amb la participació del Director General de Medi Ambient i Biodiversitat, Antoni Trasobares. Aquesta jornada estarà composta per dotze ponències com la del divulgador Jorge Wagensberg, la del cap del GRAF Marc Castellnou o el catedràtic Jordi Bartolí, entre d’altres. Per ampliar informació sobre aquesta jornada i els ponents, aquí.

La I Setmana Bosc i Societat centrarà també la seva activitat a través de la cultura. En aquest sentit, durant aquests dies, tindran lloc en diversos espais del municipi concerts i espectacles creats per l’ocasió i amb el bosc i el nostre entorn com a base. A més, dues exposicions demostraran que l’art, la ciència i la divulgació no estan tant lluny. En primer lloc, durant la setmana es podrà visitar l’exposició als establiments del municipi Els comerços es vesteixen de bosc amb la col•lecció Forest Art, de Martí Boada. A més, també es podrà veure l’exposició Pinyes del Món, amb un recull de més de 80 exemplars de pinyes d’arreu del planeta. 

La I Setmana Bosc i Societat és organitzada pel Cercle Econòmic i Social Baix Montseny, l’Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals de la UAB (ICTA) i l’Ajuntament de Sant Celoni, amb la col•laboració de diverses entitats de la zona. El Baix Montseny és un territori tradicionalment molt vinculat al sector forestal per la proximitat amb el Montseny i el Montnegre, dues muntanyes amb una elevada producció primària. El bosc, els oficis derivats a la transformació dels productes forestals, i més recentment, els usos terciaris d’aquests espais, molt relacionats amb la seva bellesa paisatgística i per tant turística, han condicionat històricament el model social i econòmic de la zona.

En aquest sentit, el geògraf i naturalista Martí Boada, i membre d’ICTA, assegura que amb la Setmana “volem explicar què és un bosc, com funciona, quina és la seva dimensió social, com també la seva activitat productiva sostenible. Hi ha una gran activitat econòmica relacionada amb el bosc i aquí hi tenim una riquesa excepcional”.

Per aquest motiu, i amb el projecte de creació del Museu Europeu del Bosc (MEdB) com a taló de fons, neix la I Setmana Bosc i Societat. Diverses activitats i ponències també tindran com a objectiu presentar el MEdB, concebut com una institució avançada per fomentar el coneixement i la participació en la comprensió dels processos essencials dels boscos.


En aquest enllaç podeu consultar el programa complet de la I Setmana Bosc i Societat.

Comparteix aquest contingut
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
Versió per imprimir
Versió per imprimir

Informació relacionada

Ajuntament de Sant Celoni · Plaça de la Vila, 1 · 93 864 12 00 · santceloni@santceloni.cat
Pujar al principi de la pàgina