Escut Ajuntament

NotÝcies

Donaciˇ de sang imprescindibleDonaciˇ de sangAquest divendres vindrÓ a sant Celoni una unitat m˛bil del Banc de Sang per recollir el mÓxim de bosses possibles. S'instalĚlarÓ a la plaša de la Vila de 5 a 9 del vespre. El Banc de Sang ha introdu´t noves mesures de prevenciˇ i seguretat als espais de donaciˇ. AixÝ, les persones que doneu sang aquests dies trobareu diverses mesures addicionals. Normalment a Sant Celoni s'instalĚlen a can Ramis per˛ com que ara estÓ tancat vindrÓ un autob˙s on es realitzaran les extraccions. Tota l'activitat que no sigui necessÓria fer a l'interior del bus es farÓ a l'exterior, com Ús l'emplenament del qŘestionari. Dins la unitat m˛bil, es faran nomÚs les entrevistes amb l'administratiu i el metge i la donaciˇ de sang pr˛piament.

S'instalĚlarÓ una carpa a l'exterior on les persones que aneu a donar sang disposareu de taules i cadires, els qŘestionaris i el refrigeri posterior. Les cadires tindran una separaciˇ mÝnima d'un metre. Altres mesures que veureu diferents serÓ que durant l'entrevista, el metge us prendrÓ la temperatura i en cas de tenir febre, us dirÓ que no el podeu donar fins al cap de 15 dies. Els professionals sanitaris del Banc de Sang i les persones colĚlaboradores portaran mascareta i guants. A mÚs, entre donaciˇ i donaciˇ els professionals sanitaris es canviaran sempre els guants.

Aquestes accions sˇn per intentar prevenir la propagaciˇ del coronavirus. Des del Banc de sang, recorden que el covid-19 no es pot transmetre per la sang, nomÚs per via respirat˛ria i en aquest sentit ni la donaciˇ ni la transfusiˇ suposen cap risc per a donant ni pacient. Segons les dades que ens han facilitat, a Catalunya es necessiten 1.000 donacions per atendre els malalts dels hospitals que estan en tractaments.

L'accÚs dels acompanyats serÓ restringit i s'haurÓ de fer seguint diverses mesures preventives i organitzatives
Es restringeixen les visites al Centre Sociosanitari Verge del Puig i l'accÚs a l'Hospital es mantÚ de 12 a 14 h en una ˙nica persona per pacient ingressat
Es reprenen les visites de familiars i acompanyants a les plantes d'hospitalitzaciˇ. Al Centre Sociosanitari Verge del Puig continuen les visites amb cita prŔvia
Serviran per garantir la continu´tat dels ajuts de menjador als menors amb necessitats socioecon˛miques
El procÚs garanteix la seguretat de totes les persones colĚlaboradores
Es mantÚ l'activitat de diagn˛stic oncol˛gic i les proves complementÓries imprescindibles i l'Hospital de Dia