01/03/2024

Un pas més per millorar el reciclatge de residus que generem

Encara no recicleu les deixalles que genereu a casa? No sabeu per on començar?

reciclatgeReciclar les deixalles que generem a casa és una necessitat per reduir el nostre impacte en el medi ambient i lluitar contra el canvi climàtic. Amb petites accions, com separar els residus de casa nostra correctament, podem ajudar-hi.

L'Ajuntament de Sant Celoni està treballant per implementar un nou sistema de recollida de residus basat en un model mixt de porta a porta i contenidors tancats i així poder complir amb el marc legat estatal i europeu que obliga a assolir nivells de reciclatge per sobre del 55% l'any 2025.

A casa hem de separar 5  tipus diferents de residus, anomenats fraccions i, per tant, és convenient tenir un espai per dipositar-los per separat. Com fer-ho? Podeu optar per tenir cubells per cada una de les deixalles o fer-ho directament amb bosses diferents.  Dependrà de l’espai que tingueu i de la freqüència que vulgueu llençar-los als contenidors. 

Les àrees de contenidors de Sant Celoni disposen de contenidors per cada una de les fraccions, un de cada color per poder distingir-los amb facilitat:

  • Contenidor marró per l’orgànica. Aquí teniu el detall de què hi podeu posar i què no.
  • Contenidor blau pel paper i cartró. Aquí teniu el detall de què hi podeu posar i què no.
  • Contenidor groc pels envasos. Aquí teniu el detall de què hi podeu posar i què no.
  • Contenidor verd pel vidre.  Aquí teniu el detall de què hi podeu posar i què no.
  • Contenidor verd fosc per la resta de residus que no van als altres. Aquí teniu el detall de què hi podeu posar i què no.

A més a més, també hi ha altres residus que podem reciclar com són els voluminosos, l’oli domèstic utilitzat, la roba i altres elements (medicaments, cartutxos de la impressora, fluorescents, taps de suro....)

Aquí hi trobareu tota la informació per reciclar correctament.

Comparteix aquest contingut
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
Versió per imprimir
Versió per imprimir

Informació relacionada

Ajuntament de Sant Celoni · Plaça de la Vila, 1 · 93 864 12 00 · santceloni@santceloni.cat
Pujar al principi de la pàgina