El taller el dirigeix Gemma Navidad i pretén introduir de manera pràctica els conceptes bàsics del disseny gràfic i la composició de les imatges, així com la relació entre els múltiples elements que poden utilitzar-se i l’harmonització d’un conjunt que inclou imatges i paraules per explicar un microrelat.
El taller està pensat per mostrar les possibilitats i eines bàsiques que es poden utilitzar a l’hora de realitzar els foto-microrelats per presentar al concurs Històries Mòbils que organitza la Biblioteca l’Escorxador.
Cal inscripció prèvia!
L’objecte del concurs Històries Mòbils és fotografiar i escriure una història de la forma més moderna, és a dir, amb imatges, que és com escriure amb llum. I de la manera més antiga, amb paraules. Ha de ser una història curta, escrita, fotografiada i muntada per l’autor. En definitiva, un foto-microrelat, amb paraules i imatges.
Poden participar-hi totes les persones físiques, segons l’edat que senyalen les quatre categories establertes, que tinguin carnet de biblioteca i tinguin la seva residència a qualsevol municipi del Baix Montseny. Les categories són les següents:
Cada foto-microrelat haurà de constar d’un mínim de 3 i un màxim de 5 fotografies, i cada imatge ha de portar com a peu de foto, o inclosa dins la mateixa fotografia, la part del microrelat que li correspongui, i en format PDF. Quant a les paraules, un mínim de 9 i un màxim de 169.
Els treballs s'hauran d'enviar abans de les 12 de la nit del diumenge 3 d'abril al correu concurs.histories.mobils
Els autors seleccionats en primer lloc per a cada categoria rebran com a premi 100 € en vals per bescanviar a botigues d’informàtica o llibreries locals.
Enguany, s'ofereix un taller d'eines per participar al concurs on s'ensenyaran als assistents les eines necessàries per dissenyar, maquetar i composar la seva obra. És un activitat totalment gratuïta i que realitza la mateixa Biblioteca. Trobareu més informació a aquest enlaç.
Es poden consultar les bases al Facebook o al blog de la Biblioteca l'Escorxador.