21/12/2018

La Generalitat reconeix els projectes d'Innovació Educativa de les escoles Montnegre i Cor de Maria

projectes innovadorsEls Projectes d'Innovació Pedagògica són iniciatives que els centres educatius duen a terme a partir de l'apadrinament d'un element patrimonial, la qual cosa comporta donar-li valor i aprofundir en el seu coneixement des del punt de vista cultural i, alhora, fer que aquest coneixement sigui socialment rellevant, i arribi a l'entorn de l'escola i a la comunitat. El Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya promou, certifica i reconeix els projectes d'innovació pedagògica impulsats des dels centres educatius pel seu valor en la millora de les competències de l'alumnat i la seva contribució a la millora del sistema educatiu. Dues escoles de la Vila han rebut un reconeixement de la Generalitat als seus Projectes d'Innovació Pedagògica: l'Escola Cor de Maria i l'Escola Montnegre de la Batllòria.

Apadrinem el nostre patrimoniL'Escola Cor de Maria ha obtingut un reconeixement pel projecte Apadrinem el nostre patrimoni: esgrafiats de la façana de l'Església de Sant Martí, que pren com a referència aquest element tan genuí del patrimoni celoní, catalogat a l'inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Es tracta d'un projecte transversal que engloba el treball de diferents àrees. L'objectiu és que l'alumnat doni més valor i aprofundeixi en el coneixement, des del punt de vista cultural i social, d'edificis emblemàtics del poble. Els alumnes 6è de Primària han realitzat una recerca d'informació, amb l'ajuda d'un tècnic de l'Ajuntament (foto), i han elaborat una auca i una representació teatralitzada, i es preveu fer un concurs per elaborar un logo i aplicar elements de realitat augmentada afegint informació virtual, interactiva i manipulable, a la informació física ja existent a la façana.

Per la seva banda, l'escola Montnegre de la Batllòria ha rebut un reconeixement pel seu projecte Apadrinem un tros de bosc. Tocabosc. que té per objectiu apropar els alumnes al coneixement del bosc que el centre té a tocar, i fomentar valors de cura i respecte per l'entorn. A més, des del curs passat, aquest projecte ha entrat a formar part del projecte Rius. Els alumnes de 2n de Primària visiten una tarda a la setmana un tros de bosc pròxim. Entre les activitats que contempla el projecte, hi ha la de dibuixar al natural el mateix arbre durant la tardor i la primavera, buscar formes geomètriques a la natura, trobar elements de l'entorn mitjançant un joc de pistes o fer un reportatge fotogràfic a partir d'unes consignes.

Comparteix aquest contingut
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
Versió per imprimir
Versió per imprimir

Informació relacionada

Ajuntament de Sant Celoni · Plaça de la Vila, 1 · 93 864 12 00 · santceloni@santceloni.cat
Pujar al principi de la pàgina