12/07/2023

Activat un avís preventiu de contaminació atmosfèrica per una intrusió de pols africana a tot el país

Amb l'objectiu de reduir les emissions de contaminants, es recomana desplaçar-se a peu

avís preventiu contaminacióLa Direcció General de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic ha activat un avís preventiu per contaminació atmosfèrica per una intrusió de pols africana a tot el territori català. Les estacions de la Xarxa de Vigilància i Previsió de la Contaminació Atmosfèrica (XVPCA) han detectat un augment important de partícules de diàmetre inferior a 10 micres (PM10) en l'ambient atmosfèric a tot Catalunya. La Generalitat recomana a la ciutadania realitzar els trajectes a peu o amb bicicleta, escollint carrers poc freqüentats pel trànsit, prioritzar el transport públic, reduir els desplaçaments amb vehicle privat, utilitzar el cotxe compartit i realitzar una conducció eficient.

L'avís preventiu és la fase prèvia a la possibilitat d'episodi ambiental, sense que s'hagi de produir necessàriament, i s'activa per reduir les emissions de contaminants, en aquest cas, les partícules que s'emeten per causa de les activitats humanes, que s'afegeixen a les que hi ha presents a l'atmosfera per motius naturals.

Podeu seguir l'evolució de l'avís a airenet.gencat.cat

Al Canal Salut de l’Agència de Salut Pública de Catalunya hi trobareu les principals mesures i recomanacions a adoptar per tal de reduir l’exposició a la contaminació i els riscos per a la salut derivats de la contaminació de l’aire. Hi podeu trobar, a banda de recomanacions de caire general, les mesures de precaució addicionals a adoptar davant de situacions amb nivells elevats de contaminació dirigides als col·lectius més vulnerables i també a la població en general.

Comparteix aquest contingut
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
Versió per imprimir
Versió per imprimir

Informació relacionada

Ajuntament de Sant Celoni · Plaça de la Vila, 1 · 93 864 12 00 · santceloni@santceloni.cat
Pujar al principi de la pàgina