18/03/2024

L'Ajuntament de Sant Celoni porta a terme una campanya de sensibilització sobre l'alimentació d'animals al carrer

alimentar animals carrerL’Ajuntament de Sant Celoni porta a terme una campanya de sensibilització sobre l’alimentació d’animals al carrer amb un agent cívic que informa la ciutadania i recull informació dels punts més problemàtics del municipi.

La principal tasca d’aquesta campanya és de recordar que donant menjar a coloms, gats i senglars no se'ls hi fa cap favor. Els coloms saben buscar el menjar apropiat per si sols; els gats sense llar tenen comportaments assalvatjats/ferals i depreden espècies de fauna salvatge protegides, i els senglars davant les persones poden reaccionar amb agressivitat, mossegar o envestir. 

Alimentar aquests animals al carrer provoca brutítica, aparició de rates i altres bèsties, malalties i plagues. A més, donar menjar a coloms, gats i senglars està prohibit per la normativa vigent i pot comportar sancions i multes de fins a 150 €.

L’Ajuntament fa un cens periòdic de coloms. Disposa d’un colomar controlat que permet tenir controlada la colònia tant en l'àmbit sanitari com de població. També es gestionen tres colònies de gats en zones urbanes.

campanya sensibilitazació  flyer animals carrer 2

 

Comparteix aquest contingut
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
Versió per imprimir
Versió per imprimir

Informació relacionada

Ajuntament de Sant Celoni · Plaça de la Vila, 1 · 93 864 12 00 · santceloni@santceloni.cat
Pujar al principi de la pàgina