Escut Ajuntament

Proves puntuables dels MontSENYS i MontNEGRES

Les proves puntuables són:

1. Correxarrups7. Matí Boig
2. MontSenys i MontNegres pel món8. Sardana
3. Dóna sang per la Festa9. Rucada
4. Marxa i passejada de les ermites10. Bicicletes al carrer
5. Traginers11. Estirada de corda
6. Futboig12. Correxutxes


A Can Ramis, al web municipal i a les xarxes socials municipals (@ajsantceloni) hi haurà el marcador del Corremonts des d'on podrem seguir la competició. És recomanable que MontSENYS i MontNEGRES portem sempre el mocador. I diumenge 10, al Fi de festa a la plaça de la Vila, s'emetrà el veredicte final del Corremonts. Guanyaran els MontSENYS? Guanyaran els MontNEGRES?

1. Correxarrups
Divendres, 1 de setembre, a la una de la matinada, a la plaça de la Vila. Les colles dels MontSENYS i els MontNEGRES aniran de cercavila pels carrers del centre de la vila, faran xarrups i ballaran amb la música d'una xaranga, tot participant de les noves proves dirigides per en Pep Callau & Cia Pepsicolen. Al Correxarrups s'hi pot participar a partir dels 14 anys. Els xarrups per als menors de 18 anys seran sense alcohol i els majors podran triar. La venda de tiquets es farà a la Paradeta de Festa Major. Al comprar el tiquet heu de dir quin tipus de xarrup fareu i us donaran una bosseta amb el material necessari per a les proves. Per poder participar, heu de portar posat el mocador i no deixar-vos la bosseta amb el material que us entregarem al pagar  el tiquet.

PUNTUACIÓ: 4 proves, cada prova valdrà 0,5 punts. En cas d'empat 0,5 punts per a cada colla.

2. MontSenys i MontNegres pel món
Mostra fotogràfica dissabte, 2 de setembre, d'11 del matí a 1 del migdia, a l'entrada de Can Ramis. Aquest any hi haurà 2 categories: la Clàssica i la Glamur (fotografia o selfie amb un VIP o famós). És important que a la fotografia surti el mocador de Senys o Negres.
Les fotografies (fotocòpies làser o impressions digitals) han de ser mida A4 o A5. Heu de posar al marge de la foto, el nom de qui presenta la foto i el lloc on està realitzada. Cada persona només podrà presentar 1 fotografia per categoria i s'ha d'encarregar de penjar-la.

PUNTUACIÓ: 2 categories, 0,5 punts per cada categoria que es donarà a la colla que presenti més fotografies amb diferència de 10. En cas d'empat 0,5 punts per a cada colla.

3. Dóna sang per la Festa
Divendres, 1 de setembre, de 5 de la tarda a 9 del vespre i dissabte, 2 de setembre, de 10 del matí a 2 del migdia i de 5 de la tarda a 9 del vespre, a Can Ramis. Pot donar sang qualsevol persona sana entre 18 i 65 anys que pesi més de 50 kg.

PUNTUACIÓ: 0,5 punts als 100 primers donants de cada colla i 0,5 punts per cada 50 donants més. Només puntua qui ha pogut donar sang. Als nous donants i als donants de medul·la se'ls donarà 2 enganxines en lloc d'una.

4. Marxa i passejada de les ermites
Dimarts, 5 de setembre, a 2/4 de 8 del vespre sortida de la marxa i a les 8 del vespre sortida de la passejada, amb sortida i arribada a la plaça de la Vila.
Marxa: per als qui tenen ganes de córrer, amb un recorregut d’uns 10 km fins a Campins.
Passejada: caminada popular que passa prop de l’ermita de Sant Ponç, la de Sant Martí de Pertegàs (Rectoria Vella), de la Mare de Déu del Puig (Turó) i per l’església de Sant Martí.
Cal recollir els dorsals a la paradeta.

PUNTUACIÓ: 2 modalitats.
Modalitat passejada: 1 punts per la participació de més MontSENYS o MontNEGRES amb diferència de 10, que acabin la marxa o la passejada.
Modalitat marxa: 1 punts per a la colla que classifiqui primer 3 homes i 3 dones conjuntament.
Aquests dorsals també comptabilitzen a la passejada popular. A les dues modalitats si hi ha empat es donarà 0,5 punts per cada colla

5. Traginers
Dimecres, 6 de setembre, a les 7 de la tarda a la plaça Cardenal Cisneros. Hi haurà 2 passades: la infantil es passaran pinyes i la general es passaran llenya. Els participants s'hauran de posar enfila de costat i lligar-se les cames amb les persones, tant de la banda dreta com de la banda esquerra, amb el mocador, i passar-se les pinyes o llenya d'unes saques col·locades a cada cantó de l'espai de joc.

PUNTUACIÓ: 1 punt per cada passada que es donaran a la colla que es passi les pinyes o la llenya en menys temps. En cas d'empat, 0,5 punts per a cada colla.

6. Futboig
Dijous, 7 de setembre, a 2/4 de 7 la tarda, nova prova del Corremonts, a la plaça de la Vila on els joves de l'Associació d'Estudiants de l'Institut Baix Montseny ho petaran... El Futboig és aparentment un partit de futbol normal i corrent, però amaga, en realitat, un gran espectacle en el que el públic també hi haurà de participar i decidir el guanyador. Ah! I podeu endur-vos un pernil!! Per poder participar al Futboig cal que us inscriviu a www.santceloni.cat/formularis, del 28 d'agost al 3 de setembre.

PUNTUACIÓ: 2 proves puntuables, cada prova valdrà 0,5 punts. En cas d'empat, 0,5 punt per a cada colla. La primera prova es farà a la mitja part del partit i la segona en acabar.

7. El Matí Boig
Divendres, 8 de setembre, a 2/4 d'11 del matí, a la Sala Bernat Martorell. Gimcana que farà passar una molt bona estona a grans i petits. Els participants s'hi han d'apuntar per grups i hauran d'anar a buscar els objectes que l'organització els hi demanarà en el mínim temps possible. Cal acabar tota la gimcana per poder puntuar. Inscripcions del 28 d'agost al 3
de setembre a www.santceloni.cat/formularis. Els grups poden ser entre 2 i 6 persones, com a mínim una ha de ser major d'edat. Hi ha places limitades. Ens heu de dir el nom del grup i per quina colla participeu, Senys, Negres o grup mixt. Aquest any també caldrà nominar un cap de colla per a cada grup.

PUNTUACIÓ:
Modalitat participació: 1 punt, a la colla que tingui més participants que acabin totes les proves.
Modalitat competició: 1 punt que es donarà al grup que faci més proves del matí boig (si el grup és MontSENY, es donarà el punt a la colla dels MontSENYS. Si el grup és MontNEGRE, es donarà el punt a la colla dels MontNEGRES. I si el grup guanyador és mixt, es donarà 0,5 punts a cada colla).

8. Sardana
Divendres, 8 de setembre, a 2/4 d'1 del migdia a la plaça de l'Església. Durant la ballada de sardanes hi haurà la sardana puntuable. Es farà una rotllana de Senys i una rotllana de Negres.

PUNTUACIÓ: 1 punt a la colla que faci la rotllana més gran amb diferència de 10. En cas d'empat 0,5 punts per a cada colla.

9. Rucada
Divendres, 8 de setembre, a les 7 de la tarda, al Cardelús. Per participar-hi, heu de formar equips de 2 persones, majors de 18 anys, que competiran pels MontSENYS o pels MontNEGRES. Les inscripcions es faran el mateix dia. Abans de la Rucada, a 2/4 de 6 de la tarda, la mainada, acompanyats dels pares, podrà fer voltes damunt dels rucs.

PUNTUACIÓ: 0,5 punts per cada sèrie (3 sèries de 5 curses cadascuna).

10. Bicicletes al carrer
Diumenge, 10 de setembre, a les 11 del matí, al carrer Esteve Cardelús (darrere la Biblioteca). Hi haurà 2 recorreguts, per a menors de 6 anys acompanyats, i per als més grans. Imprescindible portar el casc.
Recorregut petits: c. Esteve Cardelús, c. Maties Roca, pg. Rectoria Vella i c. Esteve Cardelús
Recorregut grans: c. Esteve Cardelús, c. Bruc, ctra. de Gualba, c. Miquel Martí i Pol, c. Joan Minuart, c. Roger de Flor, c. Jaume I, c. Santa Fe, c. Ramis, c. Grup Escolar, pg. dels Esports, pl. Comte del Montseny, c. Campins, c. Ramon i Cajal, c. Dos de Maig, av. de la Pau, c. Germà Julià, c. Montserrat, c. Dr. Barri, pl. Mercè Rodoreda, c. Dr. Trueta, ctra. Vella, c. Roger de Flor, c. Jaume I, c. Consolat del Mar i c. Esteve Cardelús.

PUNTUACIÓ: 1 punt en joc que el guanyarà la colla que tingui més participants amb diferència de 10. En cas d'empat, 0,5 punts per colla.

11. Estirada de Corda
Diumenge, 10 de setembre, a 2/4 d'1 del migdia, al carrer Girona (Illes Belles) Imprescindible portar guants, sabates tancades i el mocador. En el moment de l'estirada es concretaran els criteris de cada categoria seguint normes de seguretat i prevenció.

PUNTUACIÓ: 0,5 punts per a cada categoria: infantil, juvenil, dones i homes. En cas d'empat en alguna de les categories es farà una nova estirada.

12. Correxutxes
Diumenge, 10 de setembre, a les 5 de la tarda, al passeig 11 de Setembre (costat del pavelló municipal d'Esports). Infants a partir de 3 anys d'edat. Cal portar posat el mocador, verd o negre i l'adhesiu enganxat en un lloc visible.
PROVA 1. PER MOLTS ANYS GITANES! Els nens i nenes hauran de venir amb alguna peça de roba o motiu relacionat amb el món de les gitanes. A més, en el Kit de Correxutxes hi haurà el material per elaborar flors per commemorar els 250 anys de gitanes. Guanya l'equip més engalanat i original.
PROVA 2. GLOBUS VA! Els dos equips trobaran globus inflats d'aigua als bidons de cada camp i els hauran de tirar al camp contrari. Guanya qui agafa més globus de l'equip contrari plens.
PROVA 3. TOCATS DE L'AIGUA! Cada equip tindrà uns voluntaris amb pistoles d'aigua que aniran ruixant als participants. Amb els vasos del Kit de Correxutxes, cada equip haurà de recollir tanta aigua com pugui i dipositar-la al seu bidó. Guanya qui en reculli més. Es recomana portar roba de recanvi

PUNTUACIÓ: 3 proves puntuables, cada prova valdrà 0,5 punts. En cas d'empat, 0,5 punt per a cada colla. Al final, quan tothom hagi realitzat totes les proves, s'entregarà la bossa de xutxes lliurant l'enganxina del Correxutxes

 


Per millorar la Festa Major ens cal la teva opinió
Si tens propostes o suggeriments pots fer-les arribar a cultura@santceloni.cat.
També pots participar a la reunió de tancament de la Festa Major que tindrà lloc el dimarts 26 de setembre, a les 7 de la tarda, a la Rectoria Vella.