Escut Ajuntament

Notícies
El bell pont gòtic del segle XV va ser destruit durant la Guerra del Francès, i restaurat el 2003

Bosc, Cuina, Patrimoni

Durant aquest mes d'agost us presentem en aquest web una selecció de 10 passejades i itineraris, 10 receptes de cuina i 10 edificis del nostre patrimoni, una diferent cada tres dies. És una manera de proposar-vos activitats per gaudir d'aquest temps estiuenc, i alhora, de donar a conèixer la riquesa, varietat i bellesa del nostre bosc, la nostra cuina i el nostre patrimoni.

El patrimoni arquitectònic és un dels elements del paisatge dels pobles i ciutats que de manera més directa i entenedora ajuda a conèixer-ne la història. Sant Celoni, per mostrar aquesta forta relació entre història i arquitectura, compta amb un atractiu cataleg d'edificacions, que il·lustra la llarga trajectòria del municipi, les primeres referències escrites del qual es remunten al segle XI.

Pont trencatDes del 1811 hom qui passava prop de la vila veia com, el pont que creuava la Tordera tot seguint l'antiga Via Augusta, ja no era útil degut a la destrucció d'una de les seves arcades.

Aquesta pèrdua va ser conseqüència de la batalla de la Tordera, durant la Guerra del Francès, quan el general Josep Obispo va ordenar destruir la meitat del pont amb la finalitat de dificultar el pas de les tropes napoleòniques invasores. Abans de la seva destrucció el pont era conegut arreu, al segle XVIII molts viatgers ja feien referència al pont en els seus escrits.

Pont trencatNo va ser fins l'any 2003 quan el pont gòtic del segle XV es va restaurar i completar amb una estructura metàl·lica d'acer que evoca la forma original:  dos ulls amb arcades apuntades bastides a consciència amb carreus de pedra. La nova estructura del pont va ser dissenyada per l'enginyer Xavier Font, la qual ha estat objecte de prestigiosos premis nacionals i internacionals. Les obres han servit també per tornar a comunicar  les dues ribes de la Tordera, així com els pobles de Santa Maria de Palautordera i Sant Celoni.

 

Totes les propostes de Bosc, Cuina, Patrimoni