Bosc, Cuina, Patrimoni
Durant aquest mes d'agost us presentem en aquest web una selecció de 10 passejades i itineraris, 10 receptes de cuina i 10 edificis del nostre patrimoni, una diferent cada tres dies. És una manera de proposar-vos activitats per gaudir d'aquest temps estiuenc, i alhora, de donar a conèixer la riquesa, varietat i bellesa del nostre bosc, la nostra cuina i el nostre patrimoni.
Cada any, el mercat de Sant Celoni edita un recull amb les receptes presentades al concurs "Del mercat a la taula" de la Diputació de Barcelona. Les quatre primeres receptes del mes han estat sel·leccionades en alguna de les dues edicions que s'han fet. Les altres pertanyen a diferents participants celonins. Una mostra, tot plegat, de la cuina del municipi.
Ingredients (per a 4 persones)
Elaboració
En una paella amb oli enrossir una mica els talls de vedella i anar-los posant en una cassola. Un cop fregits, tirar-hi un raig de conyac i flamejar-los.
En la mateixa paella, fer un bon sofregit amb la ceba i el tomàquet rallat, la salsa de pastor amb canyella, molt a poc a
poc. Quan està ben sofregit afegir-hi una cullerada de farina, remenar-ho una mica i afegir 1 litre d’aigua (més o menys) i fer-ho bullir tot una bona estona.
Colar el suc i tirar-ho a la cassola amb la vedella.
Saltejar una mica els bolets i afegir-los a la cassola, deixar fer xup–xup una hora, a poc a poc.
Gairebé al final afegir una picada feta amb unes quantes ametlles salades, avellanes i un gra d’all. Rectificar de sal i pebre.