Escut Ajuntament

Dissabte, 4 de maig de 2013  -  11 h matí

El Raid Aventura Xperience Montseny és una prova multidisciplinària destinada a provar la capacitat de resistència, de navegació i de supervivència d'equips en completa autonomia. Els participants han de completar un recorregut d'orientació, superant les dificultats naturals que trobin al seu pas, utilitzant exclusivament les seves pròpies forces, sense rebre ajuda externa, ni valer-se de mitjans motoritzats.

El recorregut ha de ser desconegut per endavant i s'organitza en seccions, proves especials i punts de control intermedis, de pas obligat o voluntari. L'itinerari entre controls és lliure i no estarà senyalitzat en el terreny.

Trets principals d'un Raid d'aventura:

  • Multidisciplinària: al llarg de la prova es succeeixen diverses disciplines esportives relacionades amb el medi natural, vistes des de la filosofia de l'aventura: grans sensacions - petites dificultats tècniques.
  • Participació: Es realitza per equips, estant obligats els seus components, per qüestions de seguretat, a competir junts en tot moment.
  • De supervivència: els equips són autosuficients durant el recorregut. L'estratègia logística té gran rellevància.
  • Recorreguts d'orientació i navegació: el recorregut no està senyalitzat i és secret fins a la sortida, s'estructura d'acord amb una successió de controls de pas obligat o voluntari, entre la sortida i la meta, sent l'elecció de l'itinerari entre ells lliure.

La principal font d'informació sobre aquests recorreguts són els mapes, la qual cosa exigeix la posada en acció d'habilitats d'orientació per al seu màxim aprofitament.

Raid Aventura X-Perience
Sempre hem pensat que a les nostres proves tothom hi ha de tenir cabuda, per això, a l’edició 2013 del Raid Aventura X-Perience Montseny es presentaran 3 circuits a disputar:

  • Circuit Èlit: Per equips de 2 components. Exigència física alta, exigència tècnica alta.
  • Circuit Aventura: Per equips de 2 components. Exigència física moderada, exigència tècnica alta.
  • Circuit Iniciació: Per equips de 2 a 5 components. Exigència física baixa, exigència tècnica baixa i no cal tenir experiència prèvia.

En moltes ocasions, els raids d’aventura representen pels equips debutants un gran handicap a l’hora de poder presentar tot el material necessari per enfrontar-se a una competició d’aquest tipus. Seguint la nostra filosofia de “tothom hi serà benvingut”, com a tradició, als equips d’iniciació només se’ls requereix una bicicleta, un casc i unes bambes. Això no vol dir que únicament corrin i pedalegin, sinó que a la resta de seccions específiques és la organització qui ha vetllat i vetllarà de facilitar als debutants tot el material necessari, així com donar els consells elementals per la seva utilització.

Al Raid Aventura X-Perience MONTSENY 2013, les modalitats esportives a disputar seran:

  • Bicicleta de muntanya
  • Cursa a peu
  • Cursa d’orientació amb mapa específic d’orientació
  • Escalada
  • Tir amb arc

Per rebre més informació, consulti a aventuraxp.blogspot.com

 

Informació tècnica per categoria iniciació

Lloc: Pista municipal d'atletisme
Organitza: Centre Excursionista de Sant Celoni (CESC)
Preu: 30 €. Socis CESC: 25 €