Escut Ajuntament

24/09/2013

Tardor gastronòmicaPer tercer any consecutiu l'Ajuntament conjuntament amb els restaurants, bars i pastisseries de Sant Celoni organitza la Tardor Gastronòmica que enguany compta amb més de 31 establiments implicats, 5 més que l'any passat. Aquest esdeveniment, amb activitats programades durant tot el mes d'octubre, té com a objectiu donar a conèixer la qualitat de la gastronomia de la zona. Inclou entre altres activitats, degustacions de tapes, vins i platets de tardor, sopars amb menús especials amb productes de la terra, i diversos tallers, concursos, xerrades, mostres i degustacions.

Enguany, la Tardor Gastronòmica ha estat organitzada conjuntament amb Sant Celoni Cuina, un nou col·lectiu que agrupa restauradors del municipi amb l'objectiu de promocionar la cuina del Baix Montseny. Jaume Tardy, regidor de Promoció Econòmica, considera que la creació d'aquesta nova associació "és una gran oportunitat per al territori, atès que esdevindrà un interlocutor del sector de la restauració i l'hostaleria de la vila. L'Ajuntament hi ha donat suport des de la seva gestació i la nostra voluntat és endegar projectes conjunts, que tot just hem iniciat amb l'organització de la Tardor Gastronòmica d'aquest any".

El tret de sortida serà la Fira de productes alimentaris artesanals del nostre territori que es farà els dies 4 i 5 d'octubre a la plaça de la Vila i es clourà amb la presentació del nou col·lectiu Sant Celoni Cuina el dimecres 30 a les 7 de la tarda a la Sala Bernat Martorell.

Durant tot l'octubre, 31 els establiments oferiran tapes, platets o menús especials amb productes del territori i a preus econòmics, 5 més que l'any passat. Tots els establiments participants s'identificaran amb una enganxina de la Tardor a la porta del seu local i disposaran dels desplegables per poder participar al concurs del Corretapes Menú especial.

Com l'any passat el Corretapes o concurs de tapes es farà al llarg de tot el mes. 18 establiments (4 més que a l'edició anterior) entre bars i restaurants oferiran exquisides tapes i els comensals es convertiran en jurat i podran valorar quines són les millors, fent d'aquest corretapes un veritable concurs gastronòmic. Entre els participants es sortejarà un sopar per a dues persones. L'establiment guanyador tindrà gratuïtament una campanya de promoció a la ràdio local valorada en 300 €. Els establiments disposen del fulletó desplegable per participar al sorteig.

D'altra banda 15 restaurants oferiran un menú especial de tardor amb la novetat que si es fan dos menús en establiments diferents el segon establiment obsequiarà al participant amb una ampolla de cava Reserva Brut Nature edició especial Sant Celoni Cuina. Els establiments disposen del fulletó desplegable per poder rebre l'obsequi.

A més, si durant els caps de setmana, es fa un àpat en un dels restaurants participants a la Tardor Gastronòmica, per 3 euros més es podrà gaudir d'un vermut especial.

Pel que fa a les activitats a la plaça aquest any s'ha agrupat la mostra de tapes i de platets de tardor per tal que la varietat a degustar sigui més gran. Així seran 14 els establiments que sortiran a la plaça dissabte 12 d'octubre de les 7 de la tarda a les 11 de la nit. Es posaran a la venda 800 tiquets a un preu de 6 euros. Cada tiquet donarà dret a 4 menjars i 2 begudes i inclou el got o la copa.

Aquest any la principal novetat es troba en que a més de les activitats a la plaça de la Vila i Can Ramis, hi ha un reguitzell d'activitats al voltant de la gastronomia a fer directament als establiments participants: cursos, tastos, sopars-maridatge, xerrades, i fins i tot una sortida a caçar bolets per després cuinar-los.

Es pot consultar tota l'oferta a www.santceloni.cat/tardorgastronomica i als diferents programes que a partir d'aquest cap de setmana estaran disponibles als bars i restaurants participants i als equipaments municipals.

Programa d'activitats

Corretapes

Menús especials de tardor