Escut Ajuntament

29/05/2015

Tots els centres educatius han participat al repte científic i tecnològic entorn a la millora de la gestió de residus i el disseny i programació d'un robot

RobotsenyDissabte 30 de maig de 10 a 14 h, tindrà lloc el torneig Robotseny, una  competició cooperativa oberta a tot el municipi a l'escola Josep Pallerola i Roca amb la participació de 120 alumnes de totes les escoles de Sant Celoni. Robotseny és un projecte que s'ha treballat durant tot el curs per potenciar el treball científic i la robòtica a les aules de 5è i 6è de primària i 1r i 2n d'ESO de tots els centres del municipi i que ha implicat durant aquest curs, les escoles, empreses del territori (Renolit Ibérica, Uquifa, Givaudan Ibérica, Salicrú, Oxiris Chemicals, Hospital de Sant Celoni i MC Mecànica), el Centre de Recursos Pedagògics del Vallès Oriental III i l'Ajuntament de Sant Celoni per fomentar les competències científiques, matemàtiques i tecnològiques.

El projecte, inscrit en el marc del Pla Educatiu d'Entorn pretén a llarg termini fomentar que quan els infants i joves sigui adults, s'incorporin a les empreses amb esperit d'innovació i creativitat.  Per fer-ho possible, s'ha subscrit un conveni amb la Fundació Scientia, representant de la First Lego League a l'Estat espanyol, en el qual cedeixen la metodologia de la First Lego League per la realització del projecte Robotseny per aquest curs 2014 – 2015.

 

420 alumnes han participat al repte científic i tecnològic!

Robotseny es va implementar el mes de gener a les aules de 5è i 6è de primària i 1r i 2n d'ESO de totes les escoles del municipi, participant un total de 420 alumnes. El projecte proposava als alumnes un repte vinculat a la millora de la gestió de residus d'algunes empreses del municipi. Aquest repte comportava l'elaboració d'un projecte científic entorn a la millora de la gestió de residus i el disseny i programació d'un robot per superar una sèrie de proves vinculades amb la gestió de residus de les empreses participants en el projecte.

Aquest projecte culmina amb la jornada oberta a tot el municipi que tindrà lloc aquest dissabte de 10 a 14 del matí a l'escola Josep Pallerola i Roca i on competiran 120 alumnes repartits en 12 equips.

 

taules robotseny

 

22 professors s'estan formant durant els mesos d'octubre i novembre

Per poder tirar endavant el projecte ha estat bàsica la implicació del professorat de totes les escoles del municipi. Abans de l'inici del treball a les aules, durant els mesos d'octubre i novembre, 22 mestres van rebre formació setmanal.

Des de l'Ajuntament “s'agraeix les aportacions econòmiques i la participació desinteressada de les empreses i, sobretot, l'entusiasme i dedicació dels mestres i professors de totes les escoles del municipi per transmetre als seus alumnes l'entusiasme per la ciència i la tecnologia. Sense aquest treball en xarxa de tota la comunitat educativa i del teixit empresarial del municipi, aquest projecte no hagués estat possible”.

 

Cap de setmana d'activitats complementàries a la competició

Per complementar la Jornada Robotseny s'han organitzat actes diversos per a tothom, especialment per a infants i famílies, orientats a divulgar l'àmbit científic i tecnològic.

Més informació: www.robotseny.cat