Escut Ajuntament

02/10/2015

Dimarts es va fer el tret de sortida amb una reunió amb totes les escoles implicades

Reunió escoles RobotsenyPer als curs 2015-2016, el projecte Robotseny s'amplia a les escoles d'altres municipis del Baix Montseny: Santa Maria de Palautordera, Gualba, Riells i Viabrea, Breda i Hostalric i s'amplia a l'alumnat de 3r i 4t d'ESO i de cicles formatius i batxillerat.  A més  de les empreses celonines ja implicades, també es preveu la participació d'altres empreses del Baix Montseny amb l'objectiu de seguir potenciant el vincle escola – empresa.

Aquest dimarts 29 de setembre s'ha donat el tret de sortida al projecte per aquest curs 2015 – 2016 amb una reunió amb totes les escoles participants. Recordem que l'ampliació del projecte Robotseny a la comarca  va ser un acord sorgit de la 1a trobada de regidors i regidores d'Educació del Baix Montseny per plantejar projectes conjunts que va tenir lloc el passat 20 de juliol a Sant Celoni.

L'objectiu de Robotseny és inspirar als joves l'interès per la ciència i la tecnologia i promoure una xarxa de professorat del Baix Montseny interessat en aquests àmbits.  La proposta per al curs 2015 – 2016 té dues parts ben diferenciades:

  • Per una banda, es proposa implementar el projecte a nivell curricular a les aules de 5è o 6è d'educació primària i 1r o 2n d'ESO. Es tracta, per tant, d'una proposta de treball curricular dins horari lectiu.
  • D'altre banda, es proposa ampliar el projecte a 3r i 4t d'ESO i a cicles formatius i batxillerat. Es tracta d'una proposta més oberta que es pot treballar com a projecte curricular a nivell d'aula o que els alumnes puguin treballar-lo fora d'horari escolar per desenvolupar el seu robot. Per tant, els grups poden estar composats per alumnes de diferents escoles i nivells educatius.

Abans d'implementar el projectes a les aules, durant els mesos d'octubre, novembre i desembre, mestres i professors de tots els centres educatius implicats participaran en un dos cursos de formació dins del Pla de Formació de Zona del Centre de Recursos Pedagògics. Es tracta de les següents formacions:

  • Formació Robotseny: És la formació per treballar el projecte curricular a 5è i 6è d'EPO i 1r i 2n d'ESO. L'objectiu d'aquesta formació és introduir el professorat en conceptes, tècniques i continguts de robòtica educativa com a eina de treball a l'aula que promou l'aprenentatge competencial.
  • Formació High Robotseny:  És la formació per treballar la competició oberta a 3r i 4t d'ESO, cicles formatius i batxillerat. L'objectiu d'aquesta formació és construir robots didàctics o treballs tecnològics amb la tecnologia ARDUINO, aprofitant per introduir conceptes, tècniques i continguts transversals com són el control automàtic, robòtica, programació, electrònica, TIC, disseny i impressió 3D, entre d'altres.