Escut Ajuntament

carretó superL'Agència Catalana de Seguretat Alimentària ha redactat unes recomanacions d'higiene per als treballadors i establiments del sector alimentari amb servei directe al públic:

  • Cal rentar-se les mans sovint, amb eixugamans i sabó d'un sol ús.
  • Cal evitar el contacte dels aliments amb possibles fonts de contaminació: objectes personals, mòbils, etc.
  • Els guants i mascaretes poden ser focus de contaminació. Cal manipular-los amb cura.
  • En esternudar, cal tapar-se el nas i la boca amb mocadors d'un sol ús, i rentar-se les mans de seguida.
  • Extremar i incrementar la freqüència de neteja i desinfecció de les instal·lacions.
  • Posar a disposició de la clientela desinfectants a base d'alcohol
  • Posar a disposició de la clientela guants per agafar qualsevol aliment no envasat (fruita, verdura, pa...)
  • Disposar d'una ventilació adequada
  • Mantenir una distància prudencial entre les persones, tant clients com treballadors.
  • Reduïr l'aforament per facilitar que es puguin mantenir les distàncies.
  • És recomanable ordenar les cues a l'exterior de l'establiment.

Totes les recomanacions per als establiments del sector alimentari amb servei directe al públic, a aquest enllaç.