Escut Ajuntament

10/06/2021

Visita La TorderaRepresentants de la Diputació de Barcelona i de l'Ajuntament de Sant Celoni han visitat aquesta setmana la zona de la Tordera on s'ha fet una actuació de manteniment i millora al bosc de ribera entre la passera de Can Draper i el Torrent de Palomeres, una acció emmarcada en garantir la connexió ecològica entre el Montseny i el Montnegre. Durant els tres mesos que ha durat la intervenció, s'han retirat residus, s'ha fet manteniment d'herbassars i matollars, plantacions complementàries amb espècies de ribera i s'han eliminat espècies invasores.

Sant Celoni està identificat com a punt crític per a la connectivitat ecològica entre els dos parcs. La Tordera i les rieres i torrents afluents són els eixos d'aquesta connectivitat, perquè són els camins naturals més segurs per la fauna per travessar els pobles i les carreteres.

La millora del bosc de ribera de la Tordera garanteix la connexió ecològica entre el Montseny i el Montnegre i consolida un medi natural més estable, resilient, madur i biodivers.

L'actuació en números

  • Superfície: 15,02 ha
  • Residus extrets: 20 m3
  • Tallades d'aclarida i selecció de rebrots: 8,75 ha
  • Fusta extreta: 332 Tn
  • Plantacions: 625 exemplars
    - Freixe (Fraxinus angustifolia): 300
    - Vern (Alnus glutinosa): 150
    - Salze blanc (Salix alba): 100
    - Sarga (Salix eleagnos): 50
    - Saulic (Salix purpurea): 25
  • Despesa: 39.842,03 € subvencionats per la Diputació de Barcelona


Rètol Millora La Tordera