Escut Ajuntament

Inici   CulturaTeatre Ateneu   Agenda   12-12-2021
Agenda
Diumenge, 12 de desembre de 2021  -  6 h tarda

Els guàrdies del Taj MahalBartu Gunyalons i Enric Tarragó, intèrprets
Pep Duran, direcció

Aquesta peça teatral ho té tot: Tragèdia, comèdia intensa, tensió, tendresa, violència… Bellesa. Concepte clau en aquest text: la bellesa del Taj Mahal com a metàfora també del poder. De qui ha de ser propietat la bellesa. Ens en podem apropiar? El poder establert se'n pot apropiar i utilitzar-la al seu favor?

Dos soldats, del rang més baix de l’exèrcit, dos personatges absolutament secundaris dins de l’imperi, tenen el sagrat deure de fer guàrdia davant el Taj Mahal just la nit en la que a la primera llum de l'albada, aquest edifici majestuós apareixerà amb tota la seva esplendor. Una edificació que s’ha estat construint els darrers setze anys. I ells seran espectadors involuntaris d’aquest moment. I esdevindran executors d’una ordre imperial sorprenent i brutal. Una ordre que els posarà també l’un contra l’altre, quan hauran de posicionar-se entre seguir sent guàrdies de la Bellesa o guàrdies del Poder.

Un text imaginatiu al màxim, però a la vegada proper, perquè sentirem als dos protagonistes molt a prop. Els seus raonaments ens els farem nostres, la seva amistat ens commourà, la cruesa ens farà patir i els seus somnis ens faran somriure.

 

Es faran 3 sessions, divendres 10, dissabte 11 i diumenge 12 de desembre

 


 

Venda d'entrades:

  • en línia, a www.trocateatre.org (a partir de l'1 de novembre)
  • presencialment, a les taquilles del Teatre Ateneu, una hora abans de l'espectacle.
Lloc: Teatre Ateneu, Sala Gran
Durada: 80 minuts
Preu: 10 €
Tipus d'acte: Teatre