Escut Ajuntament

15/09/2021

Entrada a l'escolaAquesta setmana, més de 4.000 alumnes han començat l’escola de forma presencial i segura a Sant Celoni i la Batllòria. Els centres han tornat a activar els protocols per minimitzar el màxim la transmissió de la Covid-19 i garantir el màxim la seguretat, la prevenció, la salut i higiene de tots els infants i professionals.

Primer cicle d’Educació Infantil
126 alumnes han començat el curs a les escoles bressol del municipi. A tots dos centres queden algunes places disponibles.

Pallerola patiSegon cicle d’Educació Infantil
Prop de 195 infants han iniciat la seva escolarització a P3. Totes les famílies han pogut escollir l’escola en primera opció. Es percep el descens de la natalitat al municipi però també un cert augment de matriculacions d’alumnes provinents de municipis veïns. Tots els centres han tingut suficients matrícules per tirar endavant els grups de P3.

Educació Primària
Es manté constant el nombre d’alumnes a l’Educació primària amb prop de 1.530 alumnes. Cal destacar que, com en els darrers anys, algunes aules de primària fan desdoblaments de grups per oferir una millor atenció.

retorn escolaEducació Secundària ESO
L’Educació Secundària Obligatòria incrementa el número d’alumnes que ja supera els 1.800. Això s'explica perquè es recull l’increment que hi ha hagut a les aules de primària en els darrers anys. Aquest curs cal destacar que l’IE Pallerola inicia el tercer d’ESO amb dos grups que pugen de 2n d’ESO.

Batxillerat i cicles formatius
Aquest any, com a novetat, s’obre la modalitat de Batxillerat artístic a l’Institut Baix Montseny i L'Escola l’Avet Roig inicia el primer curs de Batxillerat.
Pel que fa als ensenyaments reglats post-obligatoris, l’Institut Baix Montseny escolaritza més de 600 alumnes als diferents batxillerats i cicles formatius.

La regidora d’Educació, Anaïs Medina, agraeix l'esforç de tota la comunitat educativa per fer de les escoles "espais segurs". Medina assegura que "els centres educatius van destinar molts esforços per complir les indicacions i mesures de seguretat i higiene. El resultat va ser molt eficient i van demostrar una molt bona gestió, ja que malgrat confinar grups, les escoles van romandre obertes durant tot el curs escolar. Per tant, les escoles són espais essencials i segurs."