Escut Ajuntament

08/10/2021

DesconnectaL'Ajuntament de Sant Celoni s'adhereix al comunicat conjunt de l'ACM, Micropobles i AMI contra l'augment continuat de les tarifes elèctriques i de suport a les accions de protesta convocades per avui divendres 8 d'octubre, concretament convida a la ciutadania a afegir-se a una apagada elèctrica massiva de 22 a 22.30 h.

Davant l’augment continuat de les tarifes elèctriques, l'Ajuntament de Sant Celoni considera:

Primer.-  La manca de control sobre el preu de l’electricitat que posa de manifest la manca de sobirania energètica provocada per deixar només en mans del sector privat aquest servei estructural per la nostra societat. 

Segon.-  Que qui més està patint aquesta situació son les persones i famílies més vulnerables que s’afegeix a la greu crisi socioeconòmica provocada per la pandèmia. 

Tercer.-
Que  els  municipis,  que  som  l’administració  més  propera  a  la ciutadania, no tenim les eines adequades per fer front ni a la situació de preeminència de les empreses elèctriques ni a les conseqüències socials que està provocant. 

Quart.- Que totes les administracions supramunicipals han d’impulsar mesures a curt termini que reverteixin aquesta  situació i plantejar mesures estructurals 
que recuperin per al comú el control d’un bé bàsic com és el subministrament energètic. 

Cinquè.- Que cal impulsar un nou model energètic propi, basat en les energies renovables, amb la concertació territorial, l’autoconsum i la participació de la ciutadania i les administracions públiques en la titularitat i la gestió d’aquest model Com a responsables electes dels nostres municipis, donarem suport a totes aquelles mesures que ajudin a revertir l’actual situació en favor de la ciutadania dels nostres pobles i ciutats.