Escut Ajuntament

13/05/2022

Clean UpEl Centre Excursionista Sant Celoni s’ha sumat enguany a la campanya europea d'acció ambiental Let's Clean Up i ha realitzat una recollida de residus a l'entorn natural de Sant Celoni amb la participació de 32 voluntaris i un total de 230 Kg recollits.

L'acció, que es va dur a terme el dissabte dia 7 i es va concentrar a Sant Martí de Montnegre i al Torrent de Palomeres, va permetre retirar del medi ambient residus de tipologia tan variada com plàstics, ampolles de vidre, llaunes, instal·lacions de ventilació, aparells electrònics o plaques de guix laminat. Tots aquests residus, un cop recollits i classificats, van ser traslladats a la deixalleria municipal, per tal de ser reciclats o gestionats adequadament. La recollida va comptar amb la col·laboració de l'Ajuntament de Sant Celoni.

Clean Up

El proper 4 de juny, dins del marc de la Setmana de la Natura, està prevista una altra jornada de recollida de residus a Sant Celoni i la Batllòria organitzada per l'Ajuntament, Creu Roja, el CESC, el Consell de Poble de la Batllòria i l'AFA de l'Escola Montnegre, entre altres entitats (més informació, a aquest enllaç).

Let’s Clean Up Europe és una iniciativa impulsada per la Comisió Europea en el marc del projecte Life de la Setmana Europea de Prevenció de Residus que consisteix en la retirada de deixalles dels espais naturals. En el nostre país, aquesta activitat està coordinada per L’Agència de Residus de Catalunya.