Escut Ajuntament

Diumenge, 4 de desembre de 2022  -  7 h tarda

Programació de tardor al Teatre Ateneu

Foto Big Band Begues 2L’espectacle
Tango Jazz és un treball fruit de la col·laboració entre La BigBandBegues i el bandoneonista internacional Enrique Tellería. És un espectacle en el que fusionen estils, i totalment innovador, ja que inclou arranjaments especials per a big band i bandoneó.  En aquest espectacle, el mestre Tellería estarà acompanyat per un grup de divuit musics, compost per una base rítmica de 5 músics amb piano, guitarra, baix/contrabaix, percussió i bateria; secció de 4 trompetes; secció de 4 trombons i secció de 5 saxos. 

Enrique TelleríaLa formació
Enrique Tellería és un bandoneista uruguaià, considerat un dels més destacats experts d’aquest instrument. Enrique toca el bandoneó de forma autodidacta, però això li ha impedit forjar una extraordinària trajectòria. Ha estat trompetista i arreglador de l'orquestra de la sala El Bohio a inicis de la seva carrera, i ha format part d’orquestres com Combo Camaguey, Grupo Maracaibo, Grupo Antillano. Ha actuat en països d’arreu del món com a solista de bandoneó, tant amb simfòniques com orquestres de cambra i al capdavant de quintet o sextets, i ha col·laborat amb les orquestres més importants d'Espanya i Europa, i amb artistes tant reconeguts com Serrat, Sabina i Raimundo Amador.

La BigBandBegues és una formació fundada l’any 2006 per diversos músics, amb l’afany de gaudir d’un punt de trobada on interpretar, escoltar i viure la música moderna i el Jazz. La formació té ampli repertori, que va des del Jazz més clàssic amb peces de Duke Ellington, Sammy Nestico, Oliver Nelson, Ella Fitzgerald o Count Basie, fins a obres més modernes com les de Josef Zawinul, Charles Mingus, Thad Jones, Wayne Shorter o Maria Schneider.

La BigBandBegues ha acompanyat artistes com ara Marian Barahona, Erwyn Seerutton o Maria del Mar Bonet, amb qui la Big Band va inaugurar l’octubre de 2021 el Festival de Jazz de Barcelona amb l’espectacle “Blues en Sol”.

En la actualitat, la banda es troba en un procés creatiu i de col·laboració amb artistes d’àmbit internacional, amb els quals fusionen diferents estils musicals amb el Jazz.

Fitxa artística
Arranjaments i direcció musical del espectacle: Enrique Telleria
Bandoneó: Enrique Telleria 
Violoncello: Mireia Carrasco 
Piano: Emilio Ruíz
Baix: Luis Fernández
Guitarra: Javier Vaquero
Bateria: Gabriel Gómez
Trompetes: Jorge Sanjuas, Abel Herrera, Dan Posen, Llorenç Rubio.     
Trombons: Pere Bono, Meritxell Lanau, Francina Mercadal, John Dubuclet.    
Saxos: Gaby Ardevol (saxo tenor), Juli Casado (saxo baríton), Marc Crivillé (saxo alt), Marc Domínguez (axo alt), Pablo Cabrera (saxo tenor).

Entrades:

  • en línia, a aquest enllaç.
  • al Centre Municipal d'Expressió (c. Sant Josep, 18) de dilluns a dijous de 10 a 13 h i de 17 a 20 h (només targeta de crèdit).
  • a les taquilles del teatre una hora abans de l'inici de l'espectacle.

 

Programació novembre-desembre al Teatre Ateneu

Lloc: Teatre Ateneu, Sala Gran
Durada: 75 min.
Preu: 8 €