Escut Ajuntament

Notícies

Robotseny Montquímic 1Representants dels centres educatius, ajuntaments i empreses del Baix Montseny ja han donat el tret de sortida a la competició de robots Robotseny i la fira científica Montquímic en un acte celebrat fa uns dies a la Sala Gran del Teatre Ateneu.

L'equip impulsor i el Centre de Recursos Pedagògics ha presentat les bases de participació del certamen, que es farà a la Rectoria Vella el 3 de juny de 2023. La Robotseny i Montquímic 2023 tindrà com a centre d'interès com l’edició anterior l'Espai, i compta amb la col·laboració especial de l'Oficina Europea de Recursos per l'Educació Espacial (ESERO) per a Espanya, de l'Agència Espacial Europea (ESA).

Robotseny-Montquímic 2A partir d'ara més de 1.500 alumnes dels centres educatius d'Arbúcies, Breda, Campins, Cànoves, Gualba, Hostalric, Llinars del Vallès, Riells i Viabrea, Sant Celoni, St. Esteve de Palautordera, St. Pere de Vilamajor, Sta. Ma. Palautordera i Vallgorguina treballaran les situacions d’aprenentatge de robots i de la fira científica a l'aula dins l'horari lectiu.

La competició de robots girarà entorn de 8 proves: llançament de coet, refugi marcià i recollida de roques marcianes, robot de recollida de roques marcianes i tornada a la Terra, estació espacial internacional, ferralla espacial, colonitzar la lluna, sistema solar i el viatge de la Voyager. Per la seva banda, la fira científica es basarà en situacions d’aprenentatge de la química en l’espai, com ara les radiacions solars, aigua, conservació dels aliments o totes aquelles situacions d'aprenentatge que el professorat pugui desenvolupar relacionat amb la química i l’espai.

La Robotseny i Montquímic busca promoure el procés d'aprenentatge de la química i la tecnologia des de metodologies experimentals i potenciar les vocacions tecnològiques i científiques cap al batxillerat científic i els cicles formatius de la família de la Química. A més, cerca generar mecanismes de col·laboració entre les escoles i les empreses de la zona del Baix Montseny. En aquesta edició es preveu comptar  amb la col·laboració de Renolit Ibérica SA, Arkema Química SAU, Altervac SA, Laboratoris Feltor SA, Givaudan Ibérica SA, Hohner Automation SL, Salicru SA, Lab Circuits SA, Hidrocolor SL i Codec Industrial SL.

Segons la regidora d’Educació, Esports i la Batllòria Anaïs Medina "projectes com Robotseny i Montquímic han ajudat a augmentar considerablement la matrícula a l’Institut Baix Montseny en batxillerat científic- tecnològic  i per tant, han de servir com a base del planter dels futurs perfils professionals científics i tecnològics del país."

Trobareu informació relacionada a les pàgines següents:
Web de Genially | Web de Canva

Informació publicada el 24 de novembre de 2022