Escut Ajuntament

29/03/2023

Preparació FM-1Aquest dimarts 28 de març s’ha fet una reunió de treball amb la participació de més de 80 persones representants d'entitats, col·lectius i a títol individual per confeccionar el programa d’actes de la Festa Major de setembre.

Preparació FM-2D'entrada, l'alcalde Raül Garcia va exposar les línies mestres de treball per a aquesta Festa Major:

  • Especial atenció a les activitats de la cultura popular i a la creació local: gegants (amb una trobada de 30 colles, amb motiu del 60è aniversari de la Colla Gegantera), ball de bastons, castellers, diables, grups locals a barraques, puntaires... i programació de grups locals a l'espai de barraques.
  • Importància del Corremonts, competició festiva entre Senys i Negres, com a element dinamitzador de la Festa que fomenta la participació.
  • Valors: sostenibilitat, diversitat, bona convivència i el respecte.
  • Programació àmplia i variada, pensada perquè tothom s’engresqui i participi.

Preparació FM-3A partir d'aquí, els participants es van dividir en dos grups per treballar directament en una primera proposta de graella d'actes. Es va començar per confirmar els actes més tradicionals i consolidats, com els àpats populars, trobades, balls, etc., i amb aquesta base es va fer un recull de suggeriments i noves propostes i es van anar incorporant al calendari.

La Festa Local serà el 8 de setembre, divendres. Per tant, la proposta seria començar els actes el primer cap de setmana de setembre i concentrar les activitats principals el cap de setmana del 8 al 10 de setembre.