Escut Ajuntament

31/05/2024

pompeu fabraAvui s'ha portat a terme el segon passi del monòleg: Pompeu Fabra: Jugada mestra! activitat organitzada conjuntament entre l'Ajuntament de Sant Celoni i  Òmnium cultural del Vallès Oriental. Aquesta activitat ha estat adreçada  als 370 alumnes de 3r d'ESO dels centres educatius celonins: Avet Roig, Cor de Maria, La Salle i l'Institut Baix Montseny.

L'artista Òscar Intente interpreta un tenista que interpel·la el públic de la sala. Es pot jugar a tenis sense regles? No és possible. En l'esport, com en la llengua, cal compartir unes normes i acceptar-les per jugar bé. Pompeu Fabra, un tenista apassionat, va proposar unes normes per al català que van ser acceptades i compartides per tothom. Aquest és el punt de partida d'un espectacle que utilitza la metàfora esportiva per introduir-nos a la dimensió científica, humana i ciutadana del geni ordenador de la llengua catalana.

pompeu fabra 1Abans d'iniciar les funcions el regidor de Cultura, Albert Planas, ha volgut posar en valor la tasca d'Òmnium Cultural per la promoció i protecció de la Llengua catalana arreu dels Països Catalans i ha destacat que "aquesta funció permet apropar la figura de Pompeu Fabra als joves i les joves celonines des d'un àmbit proper i lúdic".

Aquesta activitat s'emmarca en la línia d'actuacions promogudes per la Comissió per la promoció de la Llengua catalana de l'Ajuntament de Sant Celoni.