Escut Ajuntament

10/06/2024

L'alumnat del PTT de Sant Celoni analitza les aigües del riu Tordera i en publica els resultats

TorderaPTTL'alumnat del PTT de Sant Celoni ha portat a terme una anàlisi de les aigües del riu Tordera i coincidint amb el Dia Mundial del Medi Ambient, n'han publicat els resultats.

El mes d'abril, els joves van agafar aigua en contenidors estèrils de 2 litres de tres punts diferents del riu: del Pont Trencat, de Can Pàmies i del tram posterior a la depuradora. Seguidament, els van portar als laboratoris d'ISGlobal a Barcelona per tal que l'equip científic de Resistències Antimicrobianes de l'Institut de Salut Global l'analitzés. Els resultats obtinguts són força diferents:

  • al Pont Trencat l’aigua no mostra gaires bacteris resistents a antibiòtics
  • a Can Pàmies l’aigua ja mostra bacteris humans propis de la matèria fecal, alguns patògens i resistents a antibiòtics, tot i no ser alarmant
  • al tram de riu posterior a la depuradora encara es troben bacteris de les aigües residuals resistents als antibiòtics que la depuradora no ha pogut netejar, per això l’aigua no es considera potable.

Les científiques de l’ISGlobal han animat a reprendre el projecte el curs vinent analitzant aigua a l’estiu i a l’hivern, ja que els resultats poden ser diferents i també a conscienciar la població sobre els riscos dels mals usos dels antibiòtics que generen bacteris resistents als antibiòtics.