Escut Ajuntament

17/06/2024

TOCABOSC1L'alumnat de 2n de Primària de l’Escola Montnegre de la Batllòria va celebrar divendres 31 de maig la festa del Tocabosc amb la companyia de la resta d’alumnat, mestres, famílies i veïns de la Batllòria.

El Tocabosc és un projecte pedagògic i festiu que pretén apropar els joves al coneixement d'un espai natural proper del seu poble, descobrir les seves característiques, així com fomentar valors de cura i respecte per l'entorn. Al llarg del curs escolar, l’alumnat de 2n de Primària ha gaudit durant una tarda a la setmana de l’espai natural situat prop del pont del riu Tordera, darrere del camp de futbol. Aquesta activitat els ha permès aprendre les característiques del bosc de ribera i altres continguts que responien als seus interessos com ara què són i com són els macroinvertebrats trobats en aquesta proposta.

TOCABOSC2Tot i que aquest projecte s’emmarca dins l’àrea de coneixement del medi natural i social, també es duen a terme activitats interdisciplinàries que permeten treballar tots els àmbits d’aprenentatge, com la plàstica i la llengua. 

En finalitzar el curs, es fa la festa del Tocabosc on l’alumnat protagonista mostra els treballs realitzats, ensenyen les activitats que fan al riu i entre tots pinten un dibuix dissenyat per ells mateixos en un tros de mur del darrere del camp de futbol. 

Aquesta iniciativa forma part del projecte Rius de l’Associació Hàbitats fent un seguiment ecològic i vetllant per la seva conservació, alhora que fomenta vincles afectius amb l'entorn natural de la Batllòria. El Tocabosc compta amb la col·laboració de l’AFA Afanya’t Montnegre i l’Ajuntament. 

TOCABOSC3 TOCABOSC