Escut Ajuntament

01/06/2009

la tordera, presentació llibre

Divendres 5 de juny a les 8 del vespre a la Rectoria Vella, a càrrec de Martí Boada

Amb motiu del Dia Mundial del Medi Ambient, el 5 de juny, es presentarà a Sant Celoni el llibre Els sistemes socioecològics de la conca de la Tordera. Es tracta d'una obra editada per la Institució Catalana d'Història Natural i elaborada per diferents autors, la major part dels quals formen part del projecte de l'Observatori de la Tordera. Aquest és un projecte de seguiment d'indicadors de l'estat del medi natural i social de la conca de la Tordera, les dades del qual permeten fer una anàlisi periòdica de sostenibilitat així com donar informació ambiental per a la gestió i planificació dels recursos hídrics a nivell de conca.

Martí Boada, presentacio llibre la TorderaEl llibre és una obra pionera quant a l'estudi científic i de monitoreig d'una conca hidrogràfica catalana. El treball té tres grans capítols. En el primer es fa una descripció de l'entorn natural de la conca, tant en l'aspecte físic com biològic. En el segon es duu a terme una anàlisi socioecològica, on es descriuen les unitats del paisatge, els espais naturals protegits, els valors de la Tordera com a connector biològic, el marc socioeconòmic, etc. També es fa una aproximació al canvi ambiental global a partir de la recerca a nivell local. Finalment, el llibre recull la crònica del projecte de l'Observatori de la Tordera, i presenta les metodologies i resultats de cadascuna de les línies d'estudi: hidrologia, algues diatomees, macroinvertebrats, peixos, vegetació de ribera, amfibis, ocells, mamífers i ús i percepció dels recursos hídrics.

La presentació, que  anirà a càrrec de Martí Boada, anirà seguida d'una projecció del vídeo sobre l'Observatori de la Tordera.