Escut Ajuntament

10/02/2011

Aquest diumenge a les 12 h tindrà lloc l'acte d'inauguració durant el qual es podrà redescobrir l'ermita, gaudir d'una actuació musical i escoltar la llegenda del Soler de Vilardell
Sant Llorenç de Vilardell un cop restaurat

Aquest diumenge 13 de febrer a les 12 del migdia tindrà lloc l'acte d'inauguració de la rehabilitació de l'església de Sant Llorenç de Vilardell. L'actuació, amb un cost de 180.166 euros IVA inclòs, s'ha basat en la reparació i restauració de les condicions de seguretat i estabilitat de l'edifici. El projecte ha contemplat els treballs d'enderroc, reparació estructural de l'església, reforç de la fonamentació, tractament dels paraments interiors i exteriors, reparació de la porta de l'ermita, acabats exteriors i instal·lacions de sanejament.
 
L'acte comptarà amb la intervenció de Joan Coll Majó i Carles Colomo, veïns de Vilardell, el tècnic de Cultura, Josep M. Abril, l'actuació musical de Joan Colomo, la narració de la llegenda del Soler de Vilardell a càrrec de Ramon Verdaguer, i l'alcalde de Sant Celoni, Francesc Deulofeu. S'acabarà amb un petit vermut.

L'església, situada a la carretera de Montnegre, és una construcció d'origen preromànic encara que no hi ha documentació de la capella fins l'any 1279. Consta d'una sola nau de planta rectangular dividida en tres trams, coberta amb volta de canó una mica apuntada i bastant irregular. Davant la façana hi ha un ampli porxo amb coberta de teula àrab, al capcer de la façana hi ha un campanar i la portada és de pedra amb forma rectangular.