Escut Ajuntament

Dissabte, 1 de juliol de 2006  -  2/4 de 5 matinada

III Memorial Santiago Garcés
Consulteu la web del CESC: www.elcesc.org

Data
1 i 2 de juliol 2006.
Sortida a les 4:30 h del matí de la plaça Comtes del Montseny en cotxes particulars. Hi ha l'opció de sortir el divendres 30 de juny per la tarda.

Desplaçament i allotjament
Desplaçament fins Labuerda. Allotjament a la mateixa població  a  l'hostal  Casa Turmo.  El preu  de  mitja  pensió  - sopar, dormir i esmorzar- és de 42 euros per persona.

Activitat
Com ja és tradició, el primer cap de setmana de juliol anirem a l'Aragó, aquest any pujarem a la Peña Montañesa, davant d'Escuain, poble natal del recordat Santiago. La pujada la farem dissabte. Ens trobarem a Labuerda a les 7:30 h del matí i sortirem de Sant Victorian al voltant de les 8 h.

Cal portar
Equip personal de muntanya i el dinar de dissabte.

Dificultat i desnivell La dificultat és baixa, però cal tenir en compte que hi ha un desnivell d'uns 1200 metres.

Recorregut 18 Km. Es calcula fer-los en 8-9 h.
 

 Informació d´interès
Al Sobrarbe, just sobre el poble de l'Aínsa i com a culminació de la serra Ferrera, s'alça la Peña Montañesa. Pic altiu, probablement amb una de les millors panoràmiques del Pirineu aragonès, que abasta del Turbón al Bisaurín i s'estén amb tot detall sobre el Cotiella, els Eriste, el Posets, el Bachimala, les Tres Sorores i d'altres menors com el Castillo Mayor, Punta Suelza o Tozal de Guara. Aquesta successió de pics, valls, poblets i racons exigeix disposar de temps per a la seva contemplació. La tranquil•la ascensió per la cara S permet conèixer un ecosistema molt ben conservat i és una excel•lent alternativa quan el mal temps no permet l'ascensió als tres mils de la zona.

Itinerari
Sortim del panell indicador per un corriolet fressat entre boixos, alzines i matolls. Progressem en direcció E-NE (camí sempre fressat). En un petit collet arribem a un prat i girem cap a l'oest per situar-nos al peu de la cara E de la muntanya. Ascendim en ziga-zagues per la cara E sense deixar el camí, ben marcat i fitat. Guanyem altitud i ens acostem a una marcada barra rocosa que ratlla tot el vessant. El camí es decanta cap a l'esquerra i supera fàcilment aquesta barra per l'oest, sense cap dificultat. A partir d'aquí s'obren uns prats de pastura. Els travessem i ens decantem cap al NW per camí ben fitat i fressat. A la dreta, entre un matollar, s'entreveuen les restes d'una borda i sota seu hi ha un petit abeurador, únic punt d'aigua en tota l'ascensió. Progressem en la mateixa direcció, deixem a la dreta un pluviòmetre i continuem fins al final dels prats. Apareix el con cimer, perdem uns 40 m per una barra rocosa i continuem en clara direcció NW, enmig d'una feixa rocosa, per sota d'unes agulles i parets fins a situar-nos al peu del cim. Sortim a uns prats amb restes de grans pins, guanyem el llom W i entre roquissar atenyem el cim (2.291 m).

Inscripcions i informació
Fins el dijous 15 de juny. Podeu fer-ho personalment al CESC els dijous de 7 a 9h, al telèfon  93.867.52.13, o bé els vespres a en Josep Roher (tel. 93.867.57.82). Cal que especifiqueu si voleu una o dues nits d´hotel.

Lloc: Plaça del Comte del Montseny
Durada: 1 i 2 DE JULIOL 2006
Organitza: CENTRE EXCURSIONISTA SANT CELONI