Escut Ajuntament

16/04/2011

Durant les festes de Sant Jordi d'enguany, un seguit de propostes posaran en valor un element del patrimoni local: la llegenda d'en Soler de Vilardell

Roca del DracS'ha condicionat i es senyalitza la Roca del Drac del Vilardell gràcies a la bona disposició dels propietaris Joan Coll, Teresa Álvarez de Lara i Dolors Ginesta Álvarez de Lara. Aquestes actuacions es podran conèixer dissabte 16 d'abril on el Drac de la Colla de Diables i el Gegantó de l'escola Soler de Vilardell aniran en cercavila fins la Roca.

El Centre Municipal d'Expressió representarà novament, el diumenge 17 d'abril, La llegenda d'una espasa. Es tracta d'un muntatge de música i teatre interpretat per alumnes de les escoles de música i de teatre de l'Ateneu CME  amb la col·laboració dels grups de teatre locals, la colla bastonera del Casal Quico Sabaté, la colla de Diables, Passaltpas, l'Ampa de l'escola Soler de Vilardell i l'Ampa de l'escola de música.

Així mateix, el dissabte 23 d'abril, a les 6 de la tarda, sala d'actes Bernat Martorell de Can Ramis es presentarà i s'explicarà el conte L'Espasa d'en Soler de Vilardell, il·lustrat per Pol Cunyat i amb el text adaptat per Josep Busquet.

Condicionament de la roca del Drac
No tots els que coneixen la llegenda d'en Soler de Vilardell han estat a la roca del Drac. Es tracta d'un gran aflorament de quars aïllat enmig d'uns antics camps de conreu, prop del Molí d'en Coll, que per la seva forma i color no és difícil imaginar-la com el cau de la fera d'aquesta llegenda.

Per posar en valor aquest espai i d'acord amb els propietaris, Joan Coll, Teresa Álvarez de Lara i Dolors Ginesta, l'Ajuntament està adequant i senyalitzant-ne l'entorn. Les actuacions han consistit en el desmuntatge i retirada o endreça de diversos elements artificials (mur de pedra, canonada, barraca, taula, fita, brossa...), el trasllat de la tanca i del camí d'entrada al viver que limita amb la roca, la recuperació i neteja de la pedra original, l'adequació de la vegetació (desbrossat, aclarida de branques baixes, eliminació d'espècies vegetals invasores...) i del desguàs de l'espai, la instal·lació d'una tanca de fusta tractada per delimitar l'espai i la senyalització d'un petit aparcament. Finalment, s'hi col·loca un mural informatiu sobre la roca i la llegenda d'en Soler de Vilardell.

Així mateix, també s'ha restaurat lleugerament la font de Sant Jordi, a uns 200 m de distància, i el camí de la font a la roca, i s'ha senyalitzat una petita ruta a la roca del Drac des del camí principal de Sant Celoni a Sant Martí de Montnegre.

Programa d'activitats de Sant Jordi 2011