Escut Ajuntament

Una manera diferent de menjar bolets

Bosc, Cuina, Patrimoni

Durant aquest mes d'agost us presentem en aquest web una selecció de 10 passejades i itineraris, 10 receptes de cuina i 10 edificis del nostre patrimoni, una diferent cada tres dies. És una manera de proposar-vos activitats per gaudir d'aquest temps estiuenc, i alhora, de donar a conèixer la riquesa, varietat i bellesa del nostre bosc, la nostra cuina i el nostre patrimoni.

Cada any, el mercat de Sant Celoni edita un recull amb les receptes presentades al concurs "Del mercat a la taula" de la Diputació de Barcelona. Les quatre primeres receptes del mes han estat sel·leccionades en alguna de les dues edicions que s'han fet. Les altres pertanyen a diferents participants celonins. Una mostra, tot plegat, de la cuina del municipi.

RossinyolIngredients

  • 1/2 kg de rossinyols
  • 1 botifarra negra
  • 1 làmina de pasta de full
  • All, julivert, beixamel i rovell d'ou
  • Aigua i sal

Elaboració

Netegeu i talleu els rossinyols i poseu-los al foc en una paella fins que hagin deixat anar tota l’aigua. Un cop reduïda l’aigua, els saleu i ruixeu amb una mica d’oli. A continuació, hi afegireu la botifarra negra, tallada a trossets, i ho sofregiu tot junt. Finalment, hi incorporeu l’all i el julivert. Prepareu a part una beixamel i l’aboqueu als bolets; ho deixarem refredar.

Estireu la pasta de full i col·loqueu-hi el preparat dels bolets amb la beixamel al centre i cargoleu-la tancant-ne ben tancats els caps, perquè no en surti el farciment (en funció de la mida dels rotllos, repetim aquest pas tants cops com sigui necessari). Amb un pinzell, pinteu de rovell d’ou la part superior de la pasta de full i enforneu-ho a 180º, fins que sigui daurat.

 

Les Receptes del Mercat Municipal

Totes les propostes de Bosc, Cuina, Patrimoni