Què passa si barregem aigua i farina de blat de moro?
Hi ha fluids com l’aigua o la llet que no canvien de viscositat. Aquests sempre tenen la mateixa consistència no importa la pressió a la qual se sotmetin. En canvi els fluids no newtonians com el que anem a preparar amb farina de blat de moro i aigua poden passar de líquid a sòlid només pel fet de rebre un cop.
Materials
Posem els 400 grams de farina de blat de moro en un bol. Li afegim els 200 ml d’aigua poc a poc. Ho barregem amb moviments suaus i ho deixem reposar uns 5 minuts.
En repòs és un líquid espès i blanc, semblant a la pintura, però si ho colpegem amb el puny es torna tan dur. En canvi, si enfonseu els dits lentament en la barreja, podreu moure’ls.
Ara agafeu una mica a la mà i estrenyeu-ho. Veureu que és una espècie de massa viscosa. Però si obriu la mà i deixeu de fer pressió, es converteix en un líquid que cau entre els nostres dits.
(Informació extreta de la web, YoumeKids.com)