Inici / Educació / Escola Bressol Municipal "El Blauet" / Experimentació amb el midó de blat de moro (maizena)

imatge de Montse Vall·llosera   imatge de Montse Vall·llosera   

Què passa si barregem aigua i farina de blat de moro?

Hi ha fluids com l’aigua o la llet que no canvien de viscositat. Aquests sempre tenen la mateixa consistència no importa la pressió a la qual se sotmetin. En canvi els fluids no newtonians com el que anem a preparar amb farina de blat de moro i aigua poden passar de líquid a sòlid només pel fet de rebre un cop.

Materials 

  • 400 g de farina de blat de moro (Maizena)
  • 200 ml d’aigua
  • 1 bol


Posem els 400 grams de farina de blat de moro en un bol. Li afegim els 200 ml d’aigua poc a poc. Ho barregem amb moviments suaus i ho deixem reposar uns 5 minuts.
En repòs és un líquid espès i blanc, semblant a la pintura, però si ho colpegem amb el puny es torna tan dur. En canvi, si enfonseu els dits lentament en la barreja, podreu moure’ls.
Ara agafeu una mica a la mà i estrenyeu-ho. Veureu que és una espècie de massa viscosa. Però si obriu la mà i deixeu de fer pressió, es converteix en un líquid que cau entre els nostres dits.


(Informació extreta de la web, YoumeKids.com)

Comparteix aquest contingut
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
Versió per imprimir
Versió per imprimir

Informació relacionada

Ajuntament de Sant Celoni · Plaça de la Vila, 1 · 93 864 12 00 · santceloni@santceloni.cat
Pujar al principi de la pàgina