Un raig de vinagre
Oli d'oliva
Una espatlla de xai en quatre trossos
2 cebes
5 dents d'all
1/2 litre de brou
Un got de vi blanc
Un raig de conyac
Alfàbrega
Llorer
Timó
Sal i pebre
Agafeu el xai i el salpebreu, a continuació en una cassola amb l'oli es cou amb un raig de vinagre de vi fins que sigui ros.
En una bandeja per anar al forn s'hi posen tota la resta d'ingredients ( 2 cebes , 5 dents d’all, ½ litre de brou, un raig de conyac, alfàbrega, llorer i timó ) i, una vegada esta ben enrossida, també s’afegeix a la plata de forn l’espatlla de xai.
Es posa al forn 1 hora i mitja aproximadament a una temperatura de 180ºC a 200 ºC o depenent del forn que cadascú té a casa.
Cada 20 min. es dona la volta a la espatlla de xai amb cura per tal que no es quedi més feta d’un costat que de l’altre, fins que vegeu que estan tots els ingredients cuits.
Perquè quedi ben tendre, cal agafar una cullera i banyar l’espatlla de xai per damunt amb el seu mateix suc cada vegada que se li dona la volta.
I si es cou a foc mig durant més estona, l’espatlla quedarà més melosa.