Escut Ajuntament

Dissabte, 9 de novembre de 2013  -  7 h tarda

I Jornades de la Memòria Històrica de Sant Celoni

l'abanderatL'obra fa present la tasca del bibliobús promogut pel Servei de Biblioteques del Front. Contenia més de 2.000 llibres i 750 fullets i revistes que s'oferien als soldats del front.

Sinopsi:
Pa i llibres!, proclamaven els cartells durant la II República. Les biblioteques tingueren un paper molt important, van ser claus en la transformació d'una societat analfabeta i pobra.

Quan va esclatar la Guerra Civil van sorgir noves prioritats. Els soldats, els malalts i els ferits, necessitaven llibres, no només per instruir-se i informar-se, sinó també per distreure's durant tantes hores mortes. Així va ser com va néixer el Servei de Biblioteques del Front i el bibliobús de la Institució de les Lletres Catalanes. Un camió transformat pel GATPAC (Grup d'Arquitectes i Tècnics pel Progrés de l'Arquitectura Contemporània), que donava cabuda a més de 2.000 llibres i 750 fullets i revistes.

En total va fer 18 viatges. 18 rutes fent préstecs de llibres a primera línia de front. I un últim periple: el de l'exili. Els més prestigiosos intel·lectuals i escriptors catalans viatjaren cap a França dins el bibliobús quan es produí l'èxode republicà.

Intèrprets:
Rizoma Teatre: Damià Costa, Esther Llobet, Núria de Calella i Eduard Serra

Dramatúrgia i direcció: Núria Navarro i Teixidó (Núria de Calella)

 

l'abanderatl'abanderatl'abanderat

 

Dossier de l'espectacle

Activitats de les I Jornades de la Memòria Històrica de Sant Celoni

Lloc: Sala petita de l'Ateneu
Organitza: Grup de Recerca de la Memòria Històrica de Sant Celoni
Ajuntament de Sant Celoni
Preu: Gratuït