L'obra fa present la tasca del bibliobús promogut pel Servei de Biblioteques del Front. Contenia més de 2.000 llibres i 750 fullets i revistes que s'oferien als soldats del front.
Sinopsi:
Pa i llibres!, proclamaven els cartells durant la II República. Les biblioteques tingueren un paper molt important, van ser claus en la transformació d'una societat analfabeta i pobra.
Quan va esclatar la Guerra Civil van sorgir noves prioritats. Els soldats, els malalts i els ferits, necessitaven llibres, no només per instruir-se i informar-se, sinó també per distreure's durant tantes hores mortes. Així va ser com va néixer el Servei de Biblioteques del Front i el bibliobús de la Institució de les Lletres Catalanes. Un camió transformat pel GATPAC (Grup d'Arquitectes i Tècnics pel Progrés de l'Arquitectura Contemporània), que donava cabuda a més de 2.000 llibres i 750 fullets i revistes.
En total va fer 18 viatges. 18 rutes fent préstecs de llibres a primera línia de front. I un últim periple: el de l'exili. Els més prestigiosos intel·lectuals i escriptors catalans viatjaren cap a França dins el bibliobús quan es produí l'èxode republicà.
Intèrprets:
Rizoma Teatre: Damià Costa, Esther Llobet, Núria de Calella i Eduard Serra
Dramatúrgia i direcció: Núria Navarro i Teixidó (Núria de Calella)
Activitats de les I Jornades de la Memòria Històrica de Sant Celoni