Turisme

28/10/2015

 • Títol 8. Torre de la Força (ca)

 • 8. Torre de la Força

 • imatge play ruta audioguiadaimatge anterior ruta audioguiada
  imatge següent ruta audioguiada
  imatge llista ruta audioguiada
  imatge idioma ruta audioguiada
 • Aquest element arquitectònic de l'època medieval va ser restaurat l'any 2009 i per fer-ho es van haver d'enderrocar dues cases que l' havien deixat oculta.

  Es tracta d'una torre cilíndrica amb base atalussada.

  La seva part baixa mostra el nivell del terra a l'època medieval que va anar pujant al llarg dels anys quan la zona es va aprofitar per fer horts i altres edificacions.

  Des de dintre podem observar que no existeix cap accés des de la muralla a l'interior de l'edificació pel que se sap que s'hi accedia des de la claraboia de la part superior.

  Quan la torre va deixar de tenir una funció defensiva es va aprofitar com a habitatge. A la part baixa hi havia la quadra i, a la superior, una habitació.

  Un cop fora, entrant al recinte, es pot veure la muralla trencada de la qual destaca el seu gruix, de més d'1 metre d'amplada. Podeu observar també una finestra espitllera que servia per a la defensa.

  L'espai cobert que hi ha  a la dreta correspon a una antiga quadra del segle XIX per la qual es pot accedir a la coberta de la torre pujant per l'escala.

  Trobareu informació més detallada de la Torre de la Força en el fulletó monogràfic que us facilitaran a l'Oficina de Turisme o en el web de Sant Celoni Turisme.

  Un cop finalitzada la visita, torneu enrere i repreneu el carrer Major en direcció a la plaça de Rafael Ferrer.

Pujar al principi de la pàgina