Escut Ajuntament

24/11/2021

Cartell 25NL'Ajuntament de Sant Celoni aposta per treballar per la igualtat de gènere i l'erradicació del masclisme i les seves múltiples violències, més enllà de les diades com la del 25 de novembre (Dia internacional per a l'eliminació de la violència contra les dones).

Durant tot l'any, des del Servei a la Dona es treballa en l'atenció a les dones que pateixen qualsevol tipus de maltractament per raons de gènere i/o altres situacions de risc social per a elles i els seus fills i filles per tal d´orientar-les i acompanyar-les en tot el procés.

Aquestes són algunes de les actuacions que s'han fet aquest any:

  • Atenció psicològica i jurídica en situacions de violència de gènere mitjançant el Servei d'Atenció Multiprofessional (SAM)
    Dades 2021: Atenció psicològica: 22 dones i 1 home. Atenció jurídica:13 dones
  • Seguiment i aplicació del Protocol d'actuació contra la violència de gènere
  • Activació de teleassistències a víctimes de violència de gènere
    Dones ateses a Sant Celoni 2021 fins el 24 de novembre: 9 dones (8 actives actualment)
  • Derivació de casos a serveis d'atenció, acolliment d'urgències del Consell Comarcal (1 dona i 3 fills/es), de l´Espai Ariadna (1 dona), dels Serveis d'acolliment de llarga estada de la Generalitat de Catalunya (2 dones i 3 fills/es)
  • Tallers d'Arteràpia setmanals: actualment hi participen 5 dones
  • Accions de sensibilització i prevenció: Tallers a les escoles sobre perspectiva de gènere i realitats LGTBI
    Curs 2021/2021:  60 tallers a Primària i  50 tallers a Secundària


Per a més informació us podeu adreçar a l'Àmbit d'Afers Socials. Edifici Puigdollers (carrer Grup Escolar, 6). Telèfon 938641212 c/e: comunitat@santceloni.cat