Escut Ajuntament

23/05/2024

És la gran festa de la tecnologia i la ciència dels centres educatius del Baix Montseny

robotseny3Sant Celoni acollirà aquest dissabte 25 de maig de 2024 el Robotseny, la competició de robots, i Montquímic, la Fira científica 2024 amb la participació de més de 1.500 alumnes provinents de 22 escoles d'11 municipis del Baix Montseny i que compta amb la implicació dels seus ajuntaments i de moltes empreses del territori. La trobada, que tindrà lloc al parc de la Rectoria Vella, s'iniciarà a les 10 del matí amb la inauguració de la competició de robots i la fira científica que s'allargarà fins a la 1 del migdia, que acabarà amb l'entrega de premis i la cloenda.

Enguany tant la competició com la fira tenen com a centre d'interès l'aigua sota el títol El riu és el camí

La competició de robots Robotseny consistirà en 9 proves per equips: Pitàgores, rampa, potències, angles d'un triangle, icosaedre, octaedre, dodecaedre, tetraedre i mecanisme. Aquí els equips formats per grups de 3 a 6 alumnes hauran d'aconseguir el màxim nombre de punts en el temps que dura una ronda de competició, que són 2 minuts i 40 segons. Cada equip realitzarà 3 rondes. En total hi haurà 6 taules de competició.

La Montquímic, la fira científica, comptarà amb tres reptes plantejats: Quina salut tenen els nostres rius? Fem un bon ús de l'aigua? Com reciclem l'aigua? El dissabte l'alumnat presentarà propostes a les tres preguntes en un temps de 2 minuts. Es repartiran quatre certificacions diferents entre els grups participants.

El Robotseny i la Montquímic busca promoure el procés d'aprenentatge de la química i la tecnologia des de metodologies experimentals i potenciar les vocacions tecnològiques i científiques cap al batxillerat científic i els cicles formatius de la família de la Química. A més, cerca generar mecanismes de col·laboració entre les escoles i les empreses de la zona del Baix Montseny.

Les dues propostes han estat promogudes pels ajuntaments de Breda, Gualba, Hostalric, Llinars del Vallès, Riells i Viabrea, Sant Celoni, Sant Esteve de Palautordera, Cànoves, Santa Maria de Palautordera, Vallgorguina i Vilalba Sasserra, a més del Servei Educatiu del Vallès Oriental III, Pla Educatiu 360° Sant Celoni, Diputació de Barcelona i Generalitat de Catalunya.

En aquesta novena edició s'ha comptat amb la col·laboració de les següents empreses del territori del Baix Montseny:

Almirall, S.A.Altervac, S.A.Arkema Química S.A.
Givaudan Ibérica, S.A.Hidrocolor, S.L.Hohner Automáticos, S.L.
Laboratoris Feltor, S.ALab Circuits, S.A.Instal·lacions Elèctriques Cat
Uquifa, S.A.Fundació Hospital Sant CeloniRenolit Ibérica, S.A
Salicrú, S.A.Vicoat Arquitectura