23/05/2024

El Robotseny i la Montquímic 2024 arribaran aquest dissabte a la Rectoria Vella

És la gran festa de la tecnologia i la ciència dels centres educatius del Baix Montseny

robotseny3Sant Celoni acollirà aquest dissabte 25 de maig de 2024 el Robotseny, la competició de robots, i Montquímic, la Fira científica 2024 amb la participació de més de 1.500 alumnes provinents de 22 escoles d'11 municipis del Baix Montseny i que compta amb la implicació dels seus ajuntaments i de moltes empreses del territori. La trobada, que tindrà lloc al parc de la Rectoria Vella, s'iniciarà a les 10 del matí amb la inauguració de la competició de robots i la fira científica que s'allargarà fins a la 1 del migdia, que acabarà amb l'entrega de premis i la cloenda.

Enguany tant la competició com la fira tenen com a centre d'interès l'aigua sota el títol El riu és el camí

La competició de robots Robotseny consistirà en 9 proves per equips: Pitàgores, rampa, potències, angles d'un triangle, icosaedre, octaedre, dodecaedre, tetraedre i mecanisme. Aquí els equips formats per grups de 3 a 6 alumnes hauran d'aconseguir el màxim nombre de punts en el temps que dura una ronda de competició, que són 2 minuts i 40 segons. Cada equip realitzarà 3 rondes. En total hi haurà 6 taules de competició.

La Montquímic, la fira científica, comptarà amb tres reptes plantejats: Quina salut tenen els nostres rius? Fem un bon ús de l'aigua? Com reciclem l'aigua? El dissabte l'alumnat presentarà propostes a les tres preguntes en un temps de 2 minuts. Es repartiran quatre certificacions diferents entre els grups participants.

El Robotseny i la Montquímic busca promoure el procés d'aprenentatge de la química i la tecnologia des de metodologies experimentals i potenciar les vocacions tecnològiques i científiques cap al batxillerat científic i els cicles formatius de la família de la Química. A més, cerca generar mecanismes de col·laboració entre les escoles i les empreses de la zona del Baix Montseny.

Les dues propostes han estat promogudes pels ajuntaments de Breda, Gualba, Hostalric, Llinars del Vallès, Riells i Viabrea, Sant Celoni, Sant Esteve de Palautordera, Cànoves, Santa Maria de Palautordera, Vallgorguina i Vilalba Sasserra, a més del Servei Educatiu del Vallès Oriental III, Pla Educatiu 360° Sant Celoni, Diputació de Barcelona i Generalitat de Catalunya.

En aquesta novena edició s'ha comptat amb la col·laboració de les següents empreses del territori del Baix Montseny:

Almirall, S.A.Altervac, S.A.Arkema Química S.A.
Givaudan Ibérica, S.A.Hidrocolor, S.L.Hohner Automáticos, S.L.
Laboratoris Feltor, S.ALab Circuits, S.A.Instal·lacions Elèctriques Cat
Uquifa, S.A.Fundació Hospital Sant CeloniRenolit Ibérica, S.A
Salicrú, S.A.Vicoat Arquitectura
Comparteix aquest contingut
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
Versió per imprimir
Versió per imprimir

Informació relacionada

Ajuntament de Sant Celoni · Plaça de la Vila, 1 · 93 864 12 00 · santceloni@santceloni.cat
Pujar al principi de la pàgina