Escut Ajuntament

06/06/2024

lecxitEl programa LECXIT de millora de la comprensió lectora per a alumnes de 4t i 5è de Primària ha celebrat la cloenda del curs 2023-24 a la Biblioteca l’Escorxador amb la presència del voluntariat i l’alumnat de les escoles de Sant Celoni. Aquest curs s'ha comptat amb 10 parelles LEXCIT.

Aquest projecte pretén millorar la comprensió lectora, així com fomentar el gaudi per la lectura i conèixer els usos i espais de la biblioteca municipal.  La clau de LECXIT està a treballar de forma lúdica i amena gràcies al voluntariat i a la implicació de l'entorn entre famílies i escoles. 

El LECXIT és un exemple de projecte de voluntariat educatiu que té com a valors la cooperació i la solidaritat. Està basat en la metodologia de l’aprenentatge significatiu, en tant que alumne i voluntari reben beneficis per mitjà del vincle efectiu que s’estableix en l’aprenentatge de la lectura: L’aprenent rep l’atenció exclusiva d’una persona que aporta el seu temps lliure per implicar-se en l’educació d’un infant i tot el seu afecte, el voluntari rep la gratitud i el sentit de la utilitat en l’experiència en si mateixa.

lecxit boA Sant Celoni, el LECXIT es va iniciar l’any 2013 per als professionals de la biblioteca l’Escorxador amb el suport de la Fundació Bofill i de l’àmbit d’educació del consistori celoní. A Catalunya, el projecte es va iniciar el curs 2011-2012 i enguany hi ha un total de 295 punts LECXIT i 1750 voluntaris.

Si t’interessa ser voluntari/ària a la biblioteca l’Escorxador o bé a la Unió Batllorienca, tens un bon nivell de català parlat i escrit i disposes de temps lliure, pots contactar amb la Rectoria Vella trucant al 938641213, escrivint a educacio@santceloni.cat o omplint aquest formulari