Inici / Educació / Voluntariat educatiu

Voluntariat educatiu

S'entén per voluntariat educatiu de Sant Celoni aquells projectes educatius promoguts, amb caràcter de voluntariat, dins el marc del Pla Educatiu d'Entorn de Sant Celoni i que és fruit de la responsabilitat social dels ciutadans i ciutadanes de Sant Celoni per millorar i transformar el seu entorn immediat.

Objectius:

 1. Contribuir a la millora de l'èxit educatiu dels ciutadans i ciutadanes, mitjançant el desenvolupament d'una identitat personal rica i equilibrada, l'adquisició de les competències, les habilitats, els valors i les actituds per respondre de forma satisfactòria als reptes de la vida professional i participar en societat.
 2. Promoure la cohesió social mitjançant l'educació intercultural, basada en l'equitat i el dret a la diferència, i el foment de l'ús de la llengua catalana com un espai comú de convivència.
 3. Afavorir el treball i l'aprenentatge en xarxa entre els centres educatius i els diferents agents de l'entorn per aconseguir continuïtat i coherència educativa.

 

Projectes de voluntariat educatiu:

 • Acompanyament escolar amb Càritas Parroquial: L'objectiu del projecte és oferir acompanyament escolar a alumes de primer de primària a quart d’ESO. Donar suport per motivar i millorar els hàbits d'organització i d'estudi, en la planificació de la tasca escolar. A la Parròquia de Sant Celoni els dimarts de 17.30 a 18.30 h.
  Inscripcions en el següent enllaç
 • Centre Municipal d’Expressió, Escola de Música i teatre: L’objectiu és donar suport pel bon funcionament de les activitats de teatre i música, amb infants entre 3 i 7 anys d’edat, o bé amb alumnat amb Necessitats Educatives Específiques. Horari de tardes.
  Inscripcions en el següent enllaç
 • Voluntariat educatiu a l'Escola d'Adults: El projecte de voluntariat de l’escola abasta tres propostes:
  Suport a l’aula: un suport a l’aula en tasques concretes (lectura, càlcul, informàtica) en nivells inicials.
  Acompanyament escolar: un suport formatiu que permet un acompanyament i reconeixement de la tasca que l’alumne dur a terme fora de l’aula.
  Acompanyament lingüístic: s’ofereix a persones nouvingudes que no entenen el català (o bé que tenen un nivell molt inicial en aquesta llengua).
  Horari: matí i tarda.
  Inscripcions en el següent enllaç
 • LECXIT - Acompanyament lector: L'objectiu del projecte és acompanyar a l’alumnat de 4t o 5è de primària de les escoles en el descobriment del gaudi per la lectura, en la millora de la comprensió lectora i conèixer els usos de la Biblioteca l'Escorxador. A escollir dimecres o dijous de 17.30 a 18.30 h.
  Inscripcions en el següent enllaç
 • Escola bressol municipal El Blauet: L’objectiu és promoure que estudiants del ram de l'educació puguin adquirir experiència professional fent de voluntaris de suport a les aules de l'escola bressol.
  Horari: de 9 a 17 h.
  Inscripcions en el següent enllaç

 

Fes-te voluntari!

Per ser voluntari o voluntària es necessita disposar d'una hora mínima setmanal de dedicació. A canvi s'aconsegueix, a més de viure una vivència personal única, experiència acreditada amb una certificació de l'Ajuntament i formació al costat dels professionals dels centres educatius. Les persones interessades podeu adreçar-vos a l'àrea d'Educació de l'Ajuntament, a la Rectoria Vella (tel. 93 864 12 13) o omplir aquest formulari.

Reglament municipal de voluntariat educatiu

 

Tornar a Educar més enllà de l'escola

Comparteix aquest contingut
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
Versió per imprimir
Versió per imprimir

Informació relacionada

Ajuntament de Sant Celoni · Plaça de la Vila, 1 · 93 864 12 00 · santceloni@santceloni.cat
Pujar al principi de la pàgina