Escut Ajuntament

Agenda
Dissabte, 28 de gener de 2012  -  7 h tarda

expo ràdioJoan Julià, un apassionat pel món de la ràdio

Joan Julià Enrich és pèrit industrial electricista, de la promoció de 1952 de la Universitat Industrial de Barcelona, i al llarg de la seva carrera professional ha ocupat diferents càrrecs en empreses d'electricitat i electrònica fins que es va jubilar l'any 1996. Fa uns 50 anys que es va establir a Sant Celoni.

S'ha interessat per la ràdio des de la infantesa i en els anys 70 es va convertir en radioaficionat amb l'indicatiu EA3BKS. Ha estat fundador i primer president de l'Associació Cultural Amics de la Ràdio.

És autor dels llibres: Radio: historia y técnica (1993), Radios españolas (1999), Radios y altoparlantes (2000), Radios: emisoras y receptores (2004) i ha publicat articles sobre ràdio a diverses revistes tècniques. També col·labora com a historiador al programa L'altra ràdio, de RNE R4.

Des de 1985 ha realitzat més de 25 exposicions amb els aparells de ràdio de la seva col·lecció, amb la participació de la Unión de Radioaficionados Españoles, Fira Internacional de Barcelona, la Caixa, EAJ1 Ràdio Barcelona, Generalitat de Catalunya, Ministerio de Comunicaciones, Museo Nacional Reina Sofía, Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya, Cabildo Insular de Tenerife i El Corte Inglés. El 1995 una part de la seva col·lecció es va poder veure a la Rectoria Vella de Sant Celoni, a l'exposició Temps de ràdio. Receptors del Museu Julià de la Ràdio.

El Museu Julià de la Ràdio, la seva col·lecció particular formada per uns 1.500 aparells, va estar obert al públic a Sant Celoni fins al 1996. El 2006 la col·lecció va passar a ser propietat del Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya, amb seu a Terrassa. Apassionat pel món de la ràdio, Joan Julià s'ha especialitzat darrerament en els transistors. En aquesta exposició presenta part de la seva nova col·lecció de ràdio transistors. Està classificada en catorze apartats (històrics, espanyols, portàtils, miniatura...) seguint els mateixos criteris que ha establert al seu nou llibre, Radio transistores, actualment en procés d'edició.

 

Tríptic

Lloc: Rectoria Vella
Durada: Del 28 de gener a l'11 de marš
Tipus d'acte: Exposiciˇ