Turisme

28/10/2015

  • Titol 12. L'Escorxador (ca)

  • 12. L'escorxador

  • imatge play ruta audioguiadaimatge anterior ruta audioguiada
    imatge següent ruta audioguiada
    imatge llista ruta audioguiada
    imatge idioma ruta audioguiada




  • L'any 1926, l'arquitecte municipal Josep Domènech Mansana va projectar aquest edifici, una mica apartat del centre, per acollir l'escorxador de la vila. La construcció segueix la forma d'una masia de planta basilical, amb la nau central més elevada per facilitar la il·luminació de l'espai. L'any 1999 va ser rehabilitat i reconvertit en biblioteca municipal amb l'annexió d'un cos  lateral que podeu veure a la dreta de l'edifici.

    L'escultura en bronze que hi ha a l'extrem de la plaça va ser modelada l'any 1953 per l'artista celoní Lluís Montané i s'hi va instal·lar l'any 2005 per celebrar el centenari del seu naixement.

    Aquí finalitza la vostra visita audioguiada.

    Si pugeu per un dels carrers que es troben davant de la biblioteca, en pocs minuts arribareu al centre de la vila on trobareu una àmplia oferta de restauració que ofereix una gastronomia variada i de qualitat, així com diversos establiments de productes artesans i característics d'un dinàmic centre comercial.

    Esperem que aquesta visita us hagi resultat interessant i us animem a continuar descobrint altres racons de Sant Celoni. Moltes gràcies i fins la propera!

Pujar al principi de la pàgina