En els propers dies
Cal inscripció prèvia aquí
Setmana del Bosc 2024
Amb motiu de la Setmana de l'Àlbum:
Taller sobre autoestima a partir dels llibres Jo sóc i Jo vaig amb mi, de la il·lustradora Raquel Díaz Reguera. Històries que ens ajuden a prendre consciència que el nostre benestar i la nostra felicitat depenen de nosaltres mateixos.
ACTE ANUL·LAT
Sinopsi de l’espectacle
Echoes Of Pink Floyd recrea el so del quartet anglès acompanyat d'un espectacle visual de llums, projeccions i efectes de so que no deixen indiferent. Amb temes com Shine On You Crazy Diamond, Wish You Were Here, Time o Another Brick In The Wall entre d'altres, Echoes busca la fidelitat del so que van fer grans a Pink Floyd en un show de gairebé tres hores.
El nom "Echoes of Pink Floyd" fa referència tant al caràcter de banda tribut de la formació britànica com a l'emblemàtic Echoes, un tema de 24 minuts que ocupa tota la cara B del seu cinquè àlbum, Meddle, disc que molts crítics consideren l'inici de l'etapa clàssica del grup, de la mateixa manera que, amb Echoes, Pink Floyd troba el seu so, la seva essència i el camí a seguir.
Pink Floyd es va crear el 1966 i és considerada una de les bandes més influents de la història del rock.
Amb 15 àlbums d'estudi i 4 en directe, la mítica banda britànica és una de les més populars i exitoses de la història del rock. Dark Side of the Moon és l’àlbum que més temps s'ha mantingut en les llistes d'èxits de la història de la música, amb més de 45 milions de còpies venudes.
Encara avui, el mític grup té multitud de fans que continuen escoltant els seus àlbums. Potser alguns els han vist en directe, però d'altres, malauradament, mai. Per a tots ells Echoes ofereix el seu treball amb una reproducció fidel de les versions originals d'aquelles gravacions que van fer grans a Pink Floyd.
Fitxa Artística
Guitarres i veu: Juanma Álvarez
Guitarres i veu: Quim Fernández
Piano, orgue i sintetitzadors: Eduard Deulofeu
Baix i veu: Joan-Francesc Mataró
Bateria: Miquel Àngel Palleiro
Veus: Olívia Thibout, Júlia Zeon i Noemí Buesule
Saxo: Esther Martínez
Venda d'entrades:
A aquest enllaç
GLÒRIA AULEDA • JOSEP CLOPÉS • ALBERT CUBELLS • ROB DUBOISRAMON GALÍ • JUDIT GIL • VICENS MASCARELL • MARDUIX TEATRE • MARTÍ PEY • XAVI PLANA • STEFANO PUDDU • NÚRIA ROSSELL
Giovanni Boccaccio va escriure el Decameró l'any 1351, tres anys després que una epidèmia de pesta devastés Florència el 1348. En aquest context de desastre pandèmic, set dones i tres homes es refugien als afores de la ciutat. Per fer més lleuger el confinament, decideixen contar-se històries: una cada dia durant deu dies, fins a completar-ne cent. La clara similitud amb la pandèmia que hem viscut recentment ha estat l'espurna que ha motivat a rellegir i revisitar l'obra de Boccaccio. Aquestes són les paraules amb les quals l'enyorat Martí Pey ens va presentar el projecte:
«Som seriosos. Ho hem demostrat en les diferents presentacions que hem dut a terme des que vam començar a fer-ho. Per tant, aquest cop us presentarem, seriosament, un autor italià que va saber treure la punta a situacions que va viure a la seva època. Les va viure, certament? O se les va inventar?
Podem córrer el risc d’afirmar que va pouar en dos àmbits que coneixia sobradament. S’hi devia divertir. Entre les anècdotes reals i les fictícies sorgides de la seva imaginació, va començar per omplir un Decameró. Però no es va aturar; va seguir. I ens va deixar un llegat, al qual és difícil resistir-se. És massa temptador. Massa lúdic i divertit per renunciar a interpretar-lo gràficament. De manera que us presentem un Decameró de Boccaccio desenfadat. Uns relats sense rancúnia i aptes per a tothom. Ha arribat el moment de divertir-se. Amb respecte i el somriure als llavis.»
M.P. Novembre de 2023
'La invasió dels ultracossos' (vose) dirigida per Philip Kaufman el 1978, és una brillant revisió del clàssic de ciència-ficció dels anys cinquanta, on el director aconsegueix un film molt inquietant on subjauen temes com la paranoia, la pèrdua d'identitat i les pors socials, aconseguint un desassossec constant i algunes escenes inoblidables que la converteixen en un clàssic. El seu repartiment inclou el recentment finat Donald Sutherland, però també a un joveníssim Jeff Goldblum i un Leonard Nimoy en un dels pocs rols rellevants de la seva carrera en què s'aparta del seu vulcanià 'Mr. Spock' (Star Trek). Un film impactant que volem compartir amb vosaltres com l'any passat, a dins de la capella de Sant Martí de Pertegàs, un lloc únic del Baix Montseny, però amb un aforament limitat, així que l'entrada tot i ser gratuïta, serà per estricte ordre de reserva al whatsapp de laFilmo 647972156
Un nou espectacle amb disset professionals a l’escenari que han aconseguit un resultat espectacular i únic que fins ara no s’havia presentat en el món de la cobla
L'Orquestra
L’Orquestra Selvatana és una formació que acumula 109 anys d'experiència. La tardor de 1913, tres músics de les comarques gironines: el tible Pere Mercader, de l'Escala; el fiscornaire Pere Arpa, de Cornellà de Terri; i el tenor Ramon Serrat, de Sant Joan de les Abadesses; que des del primer moment va assumir la direcció de la formació, consolidaven plens d'entusiasme un projecte que tindria un llarg i brillant futur: la creació d'una cobla-orquestra. La van batejar amb el nom de Selvatana per fer honor al seu lloc de naixement: Cassà de la Selva.
En 90 anys de rutilant trajectòria professional han passat per la Selvatana músics de gran prestigi, tots ells punt de referència d'una formació que ha fet com el bon vi: en envellir, ha millorat. Instrumentistes de renom i directors de categoria han fet possible que la Selvatana, actualment dirigida pel mestre Santi Escura, s'hagi consolidat com una de les cobles-orquestra gironines de més prestigi.
La incorporació de joves intèrprets i cantants amb una gran preparació musical, al costat de noms de prestigi que ja formen part de la història de la Selvatana, fan que la formació cassanenca, sigui avui dia una de les millors orquestres de Catalunya.
Fitxa artística
Autoria: Pau Donés, Jimmy Fontana, Maria Graver, Wayne Kirkpatrick, Andrew Webber
Directors: Santiago Escura Moradell, Eliseu Quintanta Rigau
Intèrprets:
Josep Farràs Casoliva (Mànager - Clarinet - Tenora)
Eliseu Quintana Rigau (Mànager - Guitarra - Trombó)
Joan Barrera Navarro (Flauta-Saxo)
David Martínez Molina (Flauta - Saxo)
Jodri Feliu Horta (Clarinet - Saxo)
Xavier Canals Poch (Bateria - Percussió)
Josep Pineda Sanjuan (Trompeta)
Xavier Segura Ardèvol (Trompeta)
Jordi Amorós Bové (Trombó)
Santiago Pi Torrents (Trompeta)
Carles Rambla Tió (Contrabaix Baix)
Noèlia Mora Gómez (Cantant Soprano)
Victòria Huguet (Cantant Soprano)
Miquel Àngel Gili Oliva (Cantant Baríton)
Xavier Dealbert Madrid (Cantant Tenor)
Venda d'entrades:
A quest enllaç
Recorregut per diverses instal·lacions artístiques al recinte de la Força
La X Setmana del Bosc de Sant Celoni amplia el seu àmbit de participació en projectes d’intervenció a l’espai urbà realitzats per sis artistes de Sant Celoni o vinculats al Baix Montseny i una instal·lació més feta pels alumnes de segon de batxillerat artístic de l’Institut Baix Montseny. L’objectiu és promoure noves mirades artístiques sobre aquests indrets amb el tema del bosc, els sentits i la sostenibilitat com a element principal de la proposta.
El recinte de la torre de la Força és un espai patrimonial singular que mostra l’origen de la vila amb trams de la Força o muralla medieval, una de les torres del recinte fortificat, i les restes de la capella romànica de Sant Celdoni (absis i mur exterior), que va provocar la formació del poble i li va donar nom.
Artistes vinculats a Sant Celoni i al Baix Montseny
Horari
Divendres i dissabtes de 6 de la tarda a 2/4 de 9 del vespre
Diumenges i festius d’11 a 2/4 de 2 del migdia i de 6 a 2/4 de 9 del vespre
Visites comentades
Diumenge 27 d'octubre, 6 de la tarda, recinte de la Força (plaça del Bestiar)
Diumenge 10 novembre, 6 de la tarda, recinte de la Força (plaça del Bestiar)
Musical amb playback dels Atrevits
Venda d'entrades:
A l'Esplai del 4 al 8 de novembre, de 4 a 6 de la tarda
Una part de la recaptació anirà a benefici de La Marató
Programació Teatre Ateneu 2024-2025
Ens convertirem en enginyeres i enginyers per un dia tot creant uns ponts resistents entre les taules amb les peces de Lego. El nostre repte és realitzar un circuit perquè el robot Mini Sphero pugui travessar tots els ponts sense caure a terra.
PLACES EXHAURIDES
Amb motiu del Dia Mundial de la Ciència (10 de novembre)
Festival de dansa a benefici de l'Associació Contra el Càncer amb les ecoles:
Venda d'entrades:
Venda d’entrades una hora abans que comenci l’espectacle
Entre terrats, finestres, places, galeries i balcons, estils de dansa i de música molt diferents dialoguen i s’entrellacen per donar a conèixer un grup de veïns i veïnes. Jo sóc d'aquí és un espectacle per a infants i joves en què la dansa urbana, la dansa africana, la dansa contemporània i l’afrobeat es barregen per retratar la vida quotidiana d’un conjunt de persones ben diverses, però que viuen en una mateixa illa de cases.
D’una manera energètica i divertida, coneixerem les relacions entre ells, les coincidències del dia a dia, la pluralitat, les celebracions i els conflictes. Un conjunt de fragments que mostren com, malgrat les diferències aparents, el contacte i la convivència en l’espai públic teixeixen lligams comunitaris. Un espectacle que ens farà venir ganes d’aixecar-nos de la butaca i ballar!
Edat recomanada, a partir de 10 anys
Fitxa Artística
Un projecte de Marta Almirall i Anna Mbengue
Direcció artística: Marta Almirall
Coreografia: Creació col·lectiva
Repetidores i ajudants de coreografia: Anna Mbengue i Anna Planas
Intèrprets: Anna Mbengue, Aminata Diao ‘Mamy’, Maragda Induráin, Yahya Sarr ‘Dave’, Marta Gómez, Guillem Ripoll, Miriam Salvador
Composició musical: Oscar Tylor ‘Opoku’ i Ismael Bamba (Col·lectiu Jokkoo)
Visuals/escenografia: Román Cadafalch i Rubén Carrillo
Disseny d’il·luminació: Andreu Fàbregas
Tècnica de llum: Gemma Abellán
Tècnic de vídeo: Rubén Carrillo / Marta Iñíguez
Producció: Clara Soler Mañé i Silvia Framis (Roseland Musical)
Una coproducció Grec Festival de Barcelona i Teatre Principal de Vilanova i la Geltrú
Un projecte en el marc de l’«Eix singular d’arts escèniques», dins de Caixa d’Eines, part del programa Pla de Barris de l’Ajuntament de Barcelona.
Roseland Musical rep el suport de l’Ajuntament de Barcelona - Institut de Cultura, del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, de l’Institut Ramon Llull, del INAEM, Ministeri de Cultura
Venda d'entrades:
A aquest enllaç
Programació Teatre Ateneu 2024-2025
L'autora, Regina Rodríguez Sirvent, ens visitarà per parlar de la seva exitosa novel·la Les calces al sol.
La Rita Racons se'n va als Estats Units a fer d'au-pair sense saber-ho del tot. Un bon dia es troba a l'aeroport de Barcelona preparada per agafar un avió que, teòricament, l'ha de dur a Nova York, on aprendrà anglès durant l'estiu. Però el seu ínfim coneixement de la llengua anglesa la porta, per carambola, fins a Atlanta, a casa dels Bookland, on tindrà cura dels tres fills de la família durant un any sencer.
Les calces al sol és una novel·la alegre i vital, amb una arrencada a tot gas i un desenvolupament al mateix ritme, que parla sobre els canvis vitals que ens fan créixer.
Amb la col·laboració de la Institució de les Lletres Catalanes i la Generalitat de Catalunya
La Biblioteca l'Escorxador de Sant Celoni forma part del projecte De l'Hort a la Biblioteca amb d'altres biblioteques del Vallès Oriental. Aquesta activitat s'inclou en la programació conjunta que fan les biblioteques implicades.
L’acció pretén divulgar i prendre consciència de com el canvi climàtic incideix en la producció agrícola. Quina és la situació, què fan els nostres pagesos per minimitzar l’impacte que ocasiona en els cultius, continuarem gaudint dels mateixos productes o aquesta situació pot fer variar-ne el gust i les propietats?. Aquestes i altres incògnites seran el punt de partida per a la reflexió i la presa de consciència individual i col·lectiva.
La xerrada es complementarà amb l'explicació del projecte associatiu Llavors Orientals, a càrrec de Neus Solà
Seguidament, hi haurà un petit tast de productes locals a càrrec de Marissa Peláez, del Cor del Montseny
Crearem una làmpada flexo amb llums LED i filtres de colors per posar a la tauleta de nit.
Cal inscripció prèvia a partir de dimecres 13 de novembre a santceloni.cat/entrades
Amb motiu del Dia Mundial de la Ciència (10 de novembre)