Oficina de Turisme | Can Ramis - Plaça de la Vila, 25 | 08470 Sant Celoni | Tel. 93 867 01 71
En els propers dies
Una Experiència sobre l’escolta
Les orelles no tenen parpelles
Encenem la ràdio, consumim llistes de reproducció, podcasts, missatges... però per sota, el món sona, el nostre cos sona. La nostra imaginació, el nostre pensament, sonen. Si parem atenció som tot orelles, i llavors ens salta a la vista la densitat, la saturació, la voracitat consumista, i finalment el cansament de la nostra escolta.
Escolta,
Si ens hi fixem, si parem l’orella, comencem a sentir el bosc, la nostra respiració, els pensaments que passen com ocells, els sons pròxims i els llunyans...
Podem enfocar en un detall o escoltar panoràmicament, situar-nos en l’espai (sonor), notar les vibracions amb tot el cos o amb una part precisa. El so, la música, ens pot connectar amb records o espontàniament amb imatges, ambients o històries. El so es mou i ens mou. Canvia el mateix so associat a una imatge, a una perspectiva o a unes paraules diferents? Aquesta i altres preguntes animen la investigació d’O.R.E.LL.E.S. (Organisme Rural d’Exploració Lliure d’Escoltes Singulars) que convida el públic a subvertir l’escolta permetent que allò que escoltem transformi el nostre moviment.
Orelles és una proposta sonora inèdita i emocionant. En una caravana coneguda com La-capsa-humana-de música, dos músics interpreten material d'autoria pròpia mentre una investigadora analitza cada peça i la forma en què aquesta pot ser escoltada. L’anàlisi es revesteix de certa ironia i es converteix en un joc que et porta a reflexionar sobre com escoltem (i sobre com volem que ens escoltin). ORELLES és un espectacle-concert o un concert-espectacle que es presenta com un procés d’investigació i on el públic és convidat a participar lliurement dels diferents experiments que es van proposant. El que presentem són diversos experiments, diverses maneres d’escoltar. Els subjectes som tots. Els músics i els que escolten. L’objecte és el so, la música, les cançons i darrere de tot plegat un intent de subvertir l’escolta compulsiva orientant qui hi estigui interessat cap a una escolta conscient.
Espai Escènic
Una caravana convertida en capsa humana de música és l’eix escenogràfic de la peça. Aquest espai ens serveix de racó musical, centre d’operacions des d’on es projecta la investigació sonora. El públic participa de l’activitat asseguts en cadires, a peu pla, i l’acció s’esdevé dins i fora de la caravana, davant, darrere o entre les espectadores. La resta d’elements escènics que embolcallen l’experiència, les estructures lumíniques i sonores, el vestuari o la caracterització dels membres d’ORELLES (Organisme Rural d’Exploració Lliure d’Escoltes Singulars) s'inspiren en estètiques surrealistes, rurals, barroques i soviètiques. Surrealistes perquè el nostre enfocament és seriós i irreverent alhora. Rural perquè la ruralitat és inherent a la majoria de creadores de la peça i la peça ha estat gestada en un bosc. Barroc perquè entre els nostres referents de capçalera es troben els mons complexos i irònics de Terry Gilliam i Giuseppe Arcimboldo. Per acabar, l’art soviètic ens permet jugar amb la idea d’un ordre / context endreçat i controlador del qual ens volem alliberar.
Espai Sonor
De les experiències viscudes com a Els Mals Endreços, n’hem extret una conclusió: el món és ple de so. Això fa que el primer i el més important gest musical sigui escoltar. En aquest espectacle busquem esborrar la frontera dels sons acústics (sense amplificar) i els sons tractats amb mitjans electrònics. La utilització que fem dels mitjans tècnics ens ha de portar cap al món d’una capsa de música, d’una llanterna màgica sonora, d’unes golfes sense sostre plenes d’objectes oblidats. Les composicions de l’espectacle són pròpies i impròpies, improvisacions previstes i interpretacions sobtades, acords i desacords pels amants de les emocions lleus i les intenses, de la màgia a l’aire lliure, dels inclassificables i els desclassificats, de la utilitat de l'inútil i de l’inusual quotidià.
Fitxa Artística
Idea original, dramaturgia i veu: Marga Socias
Totes les tecles: David Codina i Bosch
Viola da gamba i altres objectes: Pau Marcos Vicens
Direcció artística: Jordi Duran
Direcció tècnica i disseny de llums: Xavi Moreno
Espai escènic: Thomas Roper
Vestuari: Xavi Mancho
Producció executiva: Mamen Juan-Torres
Amb el suport de: El Canal Centre de Creació, Firatàrrega, Üdelbac Cultura als Afores
I la complicitat de: L’Animal a l'Esquena
Sessió de contes de por amb la narradora Elena Codó.
"Tres nits sense dormir en una casa estranya, vigilo la finestra. Fa calor però tinc calfreds. La nit que vaig arribar em va costar molt agafar el son, em semblava que la imatge del quadre em mirava. L'endemà al matí vaig adonar-me'n: no era cap quadre, era la finestra."
Sessió adreçada a joves a partir de 12 anys.
A can Ramis (plaça de la Vila)
ACTE AJORNAT
Sinopsi de l’espectacle
Descobreix La Llamada, una comèdia musical que combina humor, emoció i música pop per parlar, amb naturalitat i frescor, sobre l’amistat, la recerca de sentit i els somnis que ens mouen. El musical que ha captivat públics de totes les edats!
En un campament d’estiu a la muntanya, dues noies adolescents conviuen amb monges, música i inquietuds pròpies de la seva edat. Però aquest no és un estiu qualsevol: alguna cosa inesperada sacsejarà la seva rutina i les farà replantejar-se qui són i què volen.
Prepara’t per una vetllada viva i palpitant, carregada d’energia, on cada nota és interpretada en directe, per una banda, excepcional, els intèrprets et sorprenen amb veus en viu que et faran sentir cada emoció a flor de pell i amb coreografies que et faran moure els peus i cançons tan enganxoses que no te les podràs treure del cap.
Si busques un vespre de teatre que et faci riure, somiar i vibrar al ritme, d'una banda, en directe… La Llamada t’està esperant. No deixis que t’ho expliquin: vine, deixa’t conquistar pel poder de la música en viu i sigues part d’aquesta festa sobre l’escenari!
Venda d'entrades:
A Entrapolis a partir del 10 de juny
El sommelier i divulgador Lluís Romero ens proposa descobrir 6 vins monovarietals en un tast a cegues. T'hi animes?
Cal inscripció prèvia a partir del 9 de juliol a santcelonientrades.cat
MDR és una farsa per incomodar i divertir, per posar en qüestió l’arbitrarietat de la justícia des del nostre quotidià: els pallassos i el circ. A través d’aquesta experiència hilarant i aterridora, traspua una història d’amistat sincera i aspra, provocada per un sentiment de responsabilitat i de culpa.
Melon, Mardi i Rossinyol s’enfronten a un atzucac inesperat. La seva naturalesa indòmita i maldestre i la necessitat d’existir els aboquen a una obra improbable, on el riure, el plaer i la fantasia són el motor. De manera paradoxal, potser arribaran a provocar el desig de morir de riure.
Sinopsis
Melon, Mardi i Rossinyol s’enfronten a un atzucac inesperat. La seva naturalesa indòmita i maldestre i la necessitat d’existir els aboquen a una obra improbable, on exploren lliurement qualsevol barbaritat. Aquesta experiència hilarant i aterridora traspua una història d’amistat sincera i aspra, provocada per un sentiment de responsabilitat i de culpa. Un crim improbable, un judici dubtós i un càstig absurd. De manera paradoxal, potser arribaran a provocar el desig de morir de riure.
Aclaparats per un sentiment d’injustícia devastadora i un esfereïdor desajust global, volem posar en qüestió l’arbitrarietat de la justícia des del pallasso, com a personatge de l’escena i habitant del circ. MDR és una vivència escènica, que ha demanat una transposició del fet quotidià configurant un espectacle per contagiar optimisme i atiar l’esperit crític, on el riure, el plaer i la fantasia són el motor.
Una confrontació de l’individu amb les seves capacitats, que és on entenem que el circ ens permet ser lliures i honestos. Entesa la circularitat, poder trencar totes les línies i passejar-nos pel llindar de la possibilitat.
El circ, com art nòmada ens ha portat arreu de la geografia i alhora ens permet viatjar per diferents paratges emocionals entre la creació, l’aprenentatge i la transmissió. Hem desenvolupat un projecte artístic amb empremta pròpia, on l’ofici ens exigeix una recerca escènica compromesa
Fitxa Artística
Concepte i direcció: Bet Garrell i Marcel Escolano
Creació i interpretació: Anicet Leone, Gabriel Agosti i Marcel Escolano
Acompanyament artístic i regidoria: Bet Garrell
Equip de creació fins a l’estrena: Anicet Leone, Marcel Escolano, Santi Ruiz Albalate i Bet Garrell
Posada en escena: Stephane Filloc
Ajuda a l’escriptura i concepte escenogràfic: Joël Fesel
Complicitat conceptual: Johnny Torres
Il·lustració: Laia Sondang
Andròmina: Nartxi Azcazrgorta
Fotos: Klara Pedrol i Mireia Guilella
Producció executiva i difusió: Caterina Fiol
Una producció de Los Galindos
Col·laboracions, ajuda i complicitats indiscutibles: Adrià Naranjo, Franxi Misserachs, Imma Vilar, Antigua i Barbuda, Adriano Marçal, Joan Cruixent, Txo Titelles, Borde Basse, Jordà Ferrer, Txell Janot.
Suport a la creació: Ajuntament de Cardedeu – Cardedeu Inspirant Cultura.
Amb la complicitat de la Taula de Cultura i Joves de St. Esteve de Palautordera, Cia. Baró d’Evel, Carnage Productions i el Konvent Cirk, així com les àrees de Cultura dels Ajuntaments de Sant Esteve de Palautordera i de Granollers.
Amb el suport de l’ICEC - Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Inaem – Instituto Nacional de las Artes Escénicas y de la Música i de l’Institut Ramon Llull.
El Bocamoll ens proposa un tast de vins Km0 per descobrir cellers del Vallès Oriental. T'hi esperem!
Cal inscripció prèvia a partir del 16 de juliol a santcelonientrades.cat
Músiques pel mòn
Zing emprèn un viatge per Europa, des de la mediterrània, assaborint i fent una tria de música de diferents indrets, cultures i tradicions, sempre captivadora per l’essència, l’arranjament i la sonoritat de les peces escollides, en tot moment adaptades al gust de les tres components.
El repertori esdevé un tast que convida a l’emoció melòdica i rítmica, i al gaudi sonor dels instruments que la interpreten, on l’acústica i la ressonància esdevenen òptimes per deixar-se portar amb la sensibilitat i el caràcter popular i tradicional, que suggereix cada tema.
Fitxa Artística
Piano i acordió: Núria Alfaras
Violí: Anna Calvo
Guitarra, flauta travessera, cant i percussió: Sandra March