Ajuntament de Sant Celoni

Oficina de Turisme Can Ramis - Pl. de la Vila, 25  |  08470 Sant Celoni  | Tel. 93 867 01 71

Localització Cercar Facebook Twitter Instagram

Del Pont Trencat a la Font dels Enamorats

Distància925 m.
Durada (caminant a 3 km/h)19 min.
 • Aquest passeig ens porta a conèixer una zona periurbana de Sant Celoni tot seguint el camí de Can Carreres. A més, podrem fixar-nos en cadascun dels ponts que travessen el riu.

  Sortim del bell mig del Pont Trencat, des d'on podem observar pollancres, verns, salzes, plàtans, i també grups de barbs de muntanya moure's de pressa per dins el riu. Creuem cap a la banda esquerra del riu (cap al poble), i prenem el camí del costat del Pont Trencat en direcció al pont de la carretera C-35, anomenat Pont de la Sila (o la Cantina, o de la Reina). En aquest tram es poden veure famílies d'ànecs collverd, i a la primavera, algun blauet.

  Un cop travessat el pont de la C-35 ens trobem a la dreta l'antiga masia de Can Lligada, amb les parets de l'eixida fetes de còdols. Passem de llarg can Lligada i de seguida trobarem el pas per sota els Cinc Ponts, un pont de cinc voltes de maons sobre el riu Tordera per on passa el tren. A l'altre costat del pont, ens trobem el carrer Francesc Moragas.

  Estem al Sot de les Granotes, una terrassa al·luvial de la Tordera on actualment hi ha camps, algun hort i alguna plantació. Seguim el carrer Francesc Moragas fins una mica abans d'arribar el Centre Esportiu, i agafem el camí que hi ha a mà esquerra, indicat per una grossa alzina. En aquest tram trobem canyars, bardisses i els herbassars, on hi podem trobar el pit-roig i l'olivarda florida, una planta ruderal de flors grogues i vistoses.

  Arribarem al riu Sec, un petit afluent de la Tordera. El travessem i seguim a la dreta pel camí de Can Carreres, ple de plàtans i aranyoners, i al final tornem a travessar el Riu Sec cap a la dreta pel costat d'un vern. De seguida ens trobarem al pla de la Font dels Enamorats, amb grans exemplars de plàtans i pins pinyoners, i unes quantes taules amb bancs de fusta per seure a descansar o a fer un mos. Per cert: la font que dóna nom a l'indret, no raja.

   

  Icona audioÀudio: La Font dels Enamorats (Punt 7 Ràdio, 29/03/2017)

 • Itinerari

  1. El Pont Trencat (foto | info)
  2. Can Lligada (foto)
  3. Cinc ponts (foto
  4. Sot de les Granotes (foto)
  5. Camí de Can Carreres (foto)
  6. Pla de la Font dels Enamorats (foto | foto)

TURISME SOSTENIBLE TURISME SOSTENIBLE TURISME SOSTENIBLE TURISME SOSTENIBLE TURISME SOSTENIBLE TURISME SOSTENIBLE

Ajuntament de sant Celoni

Oficina de Turisme Can Ramis - Pl. de la Vila, 25   |  08470 Sant Celoni  | Tel. 93 867 01 71 | Contacta'ns
Pujar al principi de la pàgina