Ajuntament de Sant Celoni

Oficina de Turisme Can Ramis - Pl. de la Vila, 25  |  08470 Sant Celoni  | Tel. 93 867 01 71

Localització Cercar Facebook Twitter Instagram

Les quatre fonts d'Olzinelles

DificultatModerada
SenyalitzadaNo
Distància2430 m.
Durada (caminant a 3 km/h)49 min.
 • En aquest passeig coneixerem la vall d'Olzinelles a través de quatre de les seves fonts: la font del Pradelló, la font de la Rectoria, la font del Rector i la font de l'Aranyal.

  Començarem per la més allunyada de Sant Celoni: la font del Pradelló o de Lourdes. Uns cent metres abans d'arriba a Ca l'Agustí, agafem un corriol a mà dreta, guardat per un espectacular pi forcat o pi de les tres branques. Al cap d'uns 200 metres arribarem a una clariana, i una mica més amunt, a la font. L'indret ha estat recentment endreçat per l'Ajuntament de Sant Celoni, i és tan suggeridor i aïllat que és un dels què la Diputació de Barcelona ha triat per celebrar-hi periòdicament recitals poètics (compte! l'aigua no és apta pel consum).

  Davallant de la font del Pradelló per la carretera d'Olzinelles, arribem a l'església de Sant Esteve. Abans d'enfilar el camí que hi porta, a mà dreta a peu de carretera trobem la font de la rectoria. De l'església estant, creuem el camí a l'altra banda i baixem per un petit corriol que mena a la font del Rector. L'indret, com en el cas de la font del Pradelló, també forma una petita placeta amb bancades, i també ha estat recentment acondicionat.

  Finalment, tornant a la carretera avall, arribem als entorns de Can Valls, una de les masies més importants de tot el Montnegre. Al punt on deixem la carretera per agafar el camí de la gran masia hi ha un grup d'elements d'alt interès natural i patrimonial: el conjunt de la Pega. Una mica més enllà de la carretera hi ha l'alzina grossa de Can Valls, o alzina de la Pega, la més alta de Catalunya. A poques passes de l'inici del camí a Can Valls hi ha uns forns de pega, datats al s. IX-X. No seguim per aquest camí, sinó que agafem el que passa per sota de la finca, just al seu costat. En poc més de 200 metres arribem a un trencant a mà dreta flanquejat per una avinguda de plataners de dimensions formidables, que menen al conjunt de la bassa, la font i l'aqüeducte de Can Valls. Si en lloc d'agafar el trencant el passem de llarg, arribem a una cruïlla, i a mà dreta passem sobre un pont flanquejat per un altre grup de plataners d'enorme grandària. Sota el pont hi ha la font de l'Aranyal, un lloc cobert i fresc, amb una taules de pedra i troncs a tall de seients (l'aigua no és apta pel consum). Pocs metres més enllà del pont hi ha el gros cedre de Can Valls.

   

  Icona audioÀudio: Les 4 fonts d'Olzinelles (Punt 7 Ràdio, 31/05/2016)

 • Itinerari

  1. Font del Pradelló (foto)
  2. Pi de les Tres Branques (foto)
  3. Font de la Rectoria (foto)
  4. Sant Esteve d'Olzinelles (foto)
  5. Font del Rector (foto)
  6. Forns de pega (foto)
  7. Alzina de Can Valls (foto)
  8. Bassa, font i aqüeducte de Can Valls (foto | foto)
  9. Pont i font de l'Aranyal (foto | foto)
  10. Cedre de Can Valls (foto)

 • Passejades relacionades
TURISME SOSTENIBLE TURISME SOSTENIBLE TURISME SOSTENIBLE TURISME SOSTENIBLE TURISME SOSTENIBLE TURISME SOSTENIBLE

Ajuntament de sant Celoni

Oficina de Turisme Can Ramis - Pl. de la Vila, 25   |  08470 Sant Celoni  | Tel. 93 867 01 71 | Contacta'ns
Pujar al principi de la pàgina