Ajuntament de Sant Celoni

Oficina de Turisme Can Ramis - Pl. de la Vila, 25  |  08470 Sant Celoni  | Tel. 93 867 01 71

Localització Cercar Facebook Twitter Instagram

De Sant Celoni a la Batllòria per la Tordera

DificultatBaixa
SenyalitzadaNo
Distància6km
Durada (caminant a 3 km/h)2h
 • En paral·lel a la Tordera hi ha un camí que ens permet anar des de Sant Celoni fins Hostalric sense trepitjar cap carretera.  Alguns trams són frescals i s'apropen a la llera del riu. Altres trams són més oberts, i travessen camps, conreus i erms.

  El camí comença creuant la Tordera pel pont d'Olzinelles, a la rotonda de la Porta de Ponent, però si comenceu l'itinerari des del centre de Sant Celoni, podeu fer-ho travessant el pont que ATLL va constuïr sobre el riu Tordera a l'alçada de Can Pàmies. Si prenem com a punt de sortida l'Oficina de Turisme (C/ Major, 53) baixarem el C/ Sant Martí fins trobar-nos amb la via del tren, que travessarem pel pas subterrani que es troba a uns metres a mà esquerra. Ara ens trobem en el C/ Indústria, per on baixarem fins trobar-nos amb la C-35. Just davant la benzinera trobarem el pas subterrani per creuar la carretera  i que ens portarà a l'últim tram del C/ Indústria abans de trobar-se amb el riu. Des d'aquest punt ja es veu la passera per travessar la Tordera i agafar la pista que us portarà fins a la Batllòria. Tot el trajecte transcorre seguint el corrent del riu per la seva banda dreta, entre el riu i l'autopista AP-7

  En el primer tram, que arriba fins al pont de Vilardell, el polígon industrial del molí de les Planes per l'esquerra i l'autopista AP-7 per la dreta arriben molt a prop de la riba del riu, i això fa que el camí transcorri per una franja estreta de terreny, amb el riu a tocar. La passera del polígon marca l'inici de la zona  habilitada per a Horta pública. Una mica abans del pont de Vilardell, l'autopista i el riu s'aproximen tant que el camí davalla i transcorre en part tapat per l'autopista, que fa un voladís. A partir del pont, l'espai s'eixampla, i el camí transcorre per prats i vegetació de ribera. Més endavant, l'antiga passera del pont de fusta indica el començament del polígon industrial de Gualba, on hi ha un eixamplament sobtat de la distància entre l'autopista i el riu, i ens trobem una intensa repoblació als marges del camí: a les àrees pròximes al riu s'hi van plantar verns, salzes blancs, oms, àlbers, pollances, saulics, sargues, gatells i saücs; i a les zones més allunyades, roure martinenc, alzina, pollancre, om, freixa, marfull, aladern, olivereta i aranyoner. També es van reacondicionar prat i camps de conreu amb terra vegetal. Aquesta àrea d'intensa repoblació coincideix amb el tram on el riu delimita Sant Celoni, a la dreta, amb Gualba, a l'esquerra.

  Arribem a la passera de Gualba, i tot seguit, just abans d'arribar a la Batllòria, el riu descriu un gran revolt i delimita una extensa plana de prats i erms.

  Finalment, arribem a la Batllòria, on agafem el nou pont sobre la Tordera que ens permetrà creuar-lo i accedir al nucli urbà.

  Si voleu continuar caminant, podeu acostar-vos fins les Llobateres tot seguint aquest mateix camí. Podeu consultar les características de la ruta a través de l'enllaç Les Llobateres des de la Batllòria.

   

  Icona audioÀudio: De Sant Celoni a la Batllòria (Punt 7 Ràdio, 15/03/2017)

 • Itinerari

  1. Pont de Can Pàmies (foto)
  2. Passera del polígon del Molí de les Planes (foto)
  3. Horta pública (foto)
  4. Pont de Vilardell (foto)
  5. Antiga passera del pont de fusta (foto)
  6. Zona de repoblació de Gualba (foto | foto | foto)
  7. Passera de Gualba (foto)
  8. Revolt de Can Toset (foto)
  9. Pont de la Batllòria (foto)

 • Més informació

  Passegem per l'espai fluvial restaurat a la Tordera

  Consells per gaudir d’aquest itinerari:

  Es recomana portar roba còmoda i sabates adequades | A l’estiu, porteu aigua i elements per protegir-vos del sol

  Sigueu respectuosos amb l’entorn | Si genereu alguna deixalla, porteu-la amb vosaltres fins poder llençar-la a alguna paperera | Us preguem no arrenqueu flors ni plantes per garantir la conservació de l’espai.

  Ajuda'ns a mantenir aquest itinerari:

  Si al llarg del recorregut detecteu qualsevol incidència, poseu-vos en contacte amb nosaltres i ho resoldrem el més aviat possible.

TURISME SOSTENIBLE TURISME SOSTENIBLE TURISME SOSTENIBLE TURISME SOSTENIBLE TURISME SOSTENIBLE TURISME SOSTENIBLE

Ajuntament de sant Celoni

Oficina de Turisme Can Ramis - Pl. de la Vila, 25   |  08470 Sant Celoni  | Tel. 93 867 01 71 | Contacta'ns
Pujar al principi de la pàgina